Domarens tajta kläder

Dömer ut sina tröjor: ”Det är ingen smickrande passform”

SPORTBLADET

Med grundserien avklarad märks en fet snackis i innebandyn.

Och den har inget med spelarna att göra.

– Våra tröjor har inte direkt smickrande passform, säger domaren Glenn Boström.

Foto: BILDBYRÅN & PIC-AGENCY
Sven Hammerin (t.v.) och Glenn Boström (t.h.)

Kanske rör det sig om en materialsport ändå. För i fjol klagade innebandydomarna på att deras fotbollsinspirerade tröjor blev för korta i magen när de sträckte upp handen för utvisning.

’För tjocka’

Till den här säsongen kom nya dräkter – som direkt visade upp brister:

– Strumporna är för små och är i ett för tjockt material. De är som raggsockor, säger domaren Glenn Boström som ska döma AIK–Falun ihop med Sven Hammerin.

Än värre är det med tröjorna. Flera domare har vänt sig till förbundet och klagat på att de tajtare modellerna smiter åt för hårt om magen. Att de ser lite dumma ut.

– Det har varit svårt att få fram rätt storlekar. Det skulle vara generöst att säga något annat. Vi försöker inte hänga upp oss på det och har en bra dialog med förbundet, säger Boström.

Större dröjer

Förbundet har lyssnat på klagomålen och rymligare kläder är på väg, men de dröjer. Tunnare strumpor kan hinna fram till slutspelet, men tröjorna förväntas nå Sverige först till augusti.

Thomas Thim är ansvarig på förbundet och säger att problemet beror på skillnaden mellan kläder från Asien och Europa.

– Det är lite olika modeller. De här kommer från Singapore och är lite mindre, så man kan behöva större storlek. Det är på gång, men det tar lite tid.

FAKTA

SPORTBLADET TIPPAR KVARTSFINALERNA

Warberg-Linköping

Linköping har inte bara gnetat på sin svårspelade hemmaplan utan imponerat också borta. Så räkna med att de ger Warberg en match, även om seriesegrarna såklart är pangfavoriter.

TIPSET: Warberg till semi

AIK-Falun

Lagens möten i vinter slutade med två bortasegrar. Det är lätt att stirra sig blind på AIK-truppens tunga namn, men i slutspelet är kreativa Falunkillar som Enström och Lundmark lika viktiga. Rena slantsinglingen.

TIPSET: AIK till semi

Dalen-Pixbo

Förre Pixbo-magikern Peder Bodén har lett sitt Dalen till två komfortabla segrar i lagens tidigare möten i vinter. Få saker talar för att det här skulle gå annorlunda.

TIPSET: Dalen till semi

Storvreta-Caperiotäby

Orkar du bara följa en kvartsfinalserie så skit i de tre ovanför. Det är här det smäller. I reprisen på förra SM-finalen får vi se om Hyvärinen och de andra i Täby har varit slumrande drakar senaste tiden, eller faktiskt är såhär dåliga.

TIPSET: Storvreta till semi