”Visar en stor AIK-karaktär”

Antener kvitterade hatmötet

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

AIK vände underläge 5-3 till seger efter övertid i hatmötet mot Falun.

Stor hjälte blev schweizaren Emanuel Antener som gör sin sista säsong i klubben.

– Underbart, säger Antener i ett pressmeddelande.

Det är historisk känt som ett riktigt hatmöte. Men båda lagen höll sig lugna när AIK kvitterade till 1-1 i kvartsfinalserien mot Falun.

Vände underläge

Drama bjöds det ändå på då Falun ledde hemmamatchen efter halva matchen men AIK kom tillbaka genom mål av Kim Nilsson och Henrik Talme i slutet av den andra perioden. På övertid blev sedan Emanuel Antener hjälte.

Schweizaren har blommat ut ordentligt under årets säsong, som är hans sista i Sverige. Efter säsongen återvänder Antener till hemlandet och tar med sig AIK:s nyckelspelare Fredrik Djurling som blir proffs i alplandet.

”Var mentalt jobbigt”

Först ska de ta bara SM-guldet till Solna.

– Vi visar en stor AIK-karaktär idag när vi kommer tillbaka som vi gjorde. Vi hade 16-8 i skott efter två perioder men låg under och det var mentalt jobbigt för oss för en stund. Men vi har nåt i den här gruppen som börjar växa sig starkare och på måndag hoppas jag vi får visa mer av det, säger assisterande tränaren Mikael Gunnarzon i ett pressmeddelande.

På annat håll kvitterade även Pixbo sin kvartsfinalserie efter 7-4 mot Dalen.

FAKTA

Falun–AIK 5–6 (3–3, 2–1, 0–1, 0–1)

Falun: Johannes Larsson, Eric Björk, Jonas Adriansson, Johannes Skog, Patrik Malmström. AIK: Karl–Johan Nilsson, Emanuel Antener, Fredrik Djurling, Patrik Edgren, Kim Nilsson, Henrik Talme.

Publik: 1 828.

1–1 i matcher.

Pixbo–Dalen 7–4 (0–1, 3–1, 4–2)

Pixbo: Daniel Dahl, Lars–Göran Nilsson, Isaac Rosén, Daniel Calebsson, Henrik Delborn, Jerker Lundgren, Oskar Henriksson. Dalen: Johan Samuelsson 2, Anton Ermling, Christian Hjort.

Publik: 1 981.

1–1 i matcher.