Vakter inkallade när Täby åkte ur

Lagen fick inte gå in i spelargången samtidigt

SPORTBLADET

Efter en stökig matchserie fick Storvreta och Täby inte gå in i spelargången tillsammans – en gång som även bevakades av vakter.

Allt för att undvika kalabalik, uppger TV4, när Storvreta slog ut Täby efter tredje raka segern.

– Det är helt enkelt för att ha säkerhet för alla spelare. Det är inga konstigheter, säger sportchefen Lars Johnsson efter Storvretas avancemang till semifinal.

Bråk ska ha uppstått mellan lagen i kvartsfinal ett mellan Storvreta och Täby. Även den andra kvartsfinalen var stökig och inför avgörandet i Fyrishov tog Storvreta inga chanser.

Bevakade spelargången

Vakter kallades in för att bevaka spelargången i pauserna av matchen. De tvingade ett av lagen att vänta på planen vid varje periodpaus för att undvika "kalabalik i spelargången" uppger TV4.

– Det är något vi infört i SSL. Vi skiljer lagen åt för att minimera riskerna. Det är högre säkerhet för att det inte ska hända något i gången men vi har haft likadant i flera matcher i grundspelet också, säger sportchefen Lars Johnsson.

Det verkade ha fått önskad effekt på spelarna som höll sig lugna i matchen. Bortsett från en armbåge från Rickie Hyvärinen, som renderade i fem minuters utvisning, var det relativt vänskaplig stämning på planen.

Klara för semifinal

Matchscenariot var dock detsamma som i tidigare matcher. Storvreta tog greppet direkt med briljant innebandy i den första perioden av finalreprisen från ifjol.

I andra kom ändå Täby tillbaka och vände matchen men när det väl skulle avgöras fanns bara ett lag på planen. Storvreta accelererade i slutskedet och vände 4-5 till 7-5 i den sista perioden. En imponerande insats av de regerande mästarna som slog ut Täby i tre raka matcher efter 7-6 i den sista drabbningen.

Nu väntar semifinal i jakten på ett andra raka SM-guld.

I de övriga kvartsfinalerna slog AIK Falun med 6–5 och Warberg samt Pixbo slog Linköping respektive Dalen med slutresultatet 8-6. De tre vinnarlagen har 2–1 i matcher.

FAKTA

Storvreta–Caperiotäby 7–6 (3–1, 1–4, 3–1)

kvartsfinal 3 i bäst av 5

Storvreta: Hannes Öhman 2, Joel Kanebjörk, Henrik Stenberg, Mattias Samuelsson, Jesper Berggren, Mika Kohonen. Caperiotäby: Johan Edlund, Rickie Hyvärinen, Nicklas Hedengran, Rasmus Sundstedt, Andreas Ackevi, Danne Bron Sundbom.

Publik: 1 926.

Storvreta vidare med 3–0 i matcher

Dalen–Pixbo 6–8 (2–3, 3–2, 1–3)

Dalen: Christian Hjort 2, Peder Bodén, Jonas Svahn, Lars Erik Torp, Anton Ermling. Pixbo: Isaac Rosén 3, Linus Andersson 2, Henrik Delborn, Daniel Calebsson, Kalle Brännberg.

Publik: 1 673.

Pixbo leder med 2–1 i matcher.

Warberg–Linköping 8–6 (3–0, 3–4, 2–2)

Warberg: Martin Emanuelsson 2, Jim Canerstam, Magnus Svensson, Ales Zalesny, Henrik Olofsson, Kim Hadelund, Simon Nilsson. Linköping: Marcus Johansson 2, Jonas Ågren, Marcus Johansson d.y. Tobias Wahlström, Martin Karlsson.

Publik: 1 405.

Warberg leder med 2–1 i matcher.

AIK–Falun 6–5 (1–1, 3–2, 1–2, 1–0)

AIK: Emanuel Antener 2, Kim Nilsson 2, Fredrik Djurling, Kristoffer Kranberg. Falun: Eric Björk 3, Rasmus Enström, självmål.

Publik: 1 140.

AIK leder med 2–1 i matcher.