Vaara ny förbundskapten – för herrlandslaget

”Väldigt rörig period just nu”

SPORTBLADET

Jan-Erik Vaara blir Sveriges nye förbundskapten i innebandy, kan Sportbladet avslöja.

Men processen står nu still då förbundet inte vill ”stjäla” 43-åringen från damlandslaget bara månader innan VM.

– Det är en väldigt rörig period just nu – för alla parter, säger Vaara.

Foto: AP
Jan Erik Vaara

Herrarnas förre förbundskapten Kent Göransson fick sparken efter två raka VM-silver och ersätts nu av Jan-Erik Vaara, damernas guldmakare från VM 2007 och 2009, kan Sportbladet avslöja. Men den interna politiken skapar kaos i rekryteringsprocessen.

”En rörig period för alla”

Dam-VM väntar i december och innebandyförbundet vill, enligt uppgift till Sportbladet, inte visa att de prioriterar herrlandslaget före damernas genom att stjäla förbundskaptenen innan VM.

– Det är en väldigt rörig period just nu – för alla parter. Det enda jag kan kommentera är att jag har ett avtal som löper till och med april nästa år och det är på damsidan, säger Vaara.

Enligt våra uppgifter är du redan klar för herrlandslaget?

– Det pågår intensiva planeringar och diskussioner hit och dit för att få fram en bra landslagsledning. Men jag har ingen kommentar till just det du säger, säger Vaara.

Enligt Sportbladets uppgifter har flera tränare nu fått erbjudandet att vikariera som förbundskapten för herrarna till och med december. Men samtliga har sagt nej.

Kontaktat flera

– Jag vill inte kommentera hur vi bygger organisationen men vi har under mars månad varit i kontakt med flera personer för att diskutera upplägg och idéer kring hur vi ska bygga ett framtida starkt svenskt landslag, säger Nilsson.

Hur kommenterar du alla nej?

– Hur processen gått till under mars månad kan jag inte kommentera. Men vi har en klar bild över hur vi vill att organisationen ska se ut. Vi vill ha en förbundskapten och det är det vi söker nu. Eller har sökt. Vi hoppas relativt snart kunna presentera en helhet.