Aftonbladet
Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tredje raka VM-guldet för Sverige

Man kom till finalen med en målskillnad på 98–3 och väntades köra över Finland i finalen.

Men finskorna bjöd på motstånd – tills Karolina Widar avgjorde med fyra minuter kvar.

– Det blir en härlig guldfest, säger Widar till TV4.

Innebandy-VM har varit en enda lång målfest för det svenska innebandylandslaget. Inför finalen hade man bara släppt in tre mål – och gjort hela 98 framåt.

När Anna Wijk gjorde Sveriges 100:e mål för turneringen innebar det 2–0 efter bara 9:42 av den första perioden – och det såg ut som att det skulle bli en ny skrattmatch.

Men i andra perioden gjorde finskorna två mål och det var 3–2 inför tredje – Sverige såg nervösa ut. Men till sist lyckades stjärnan Karolina Widar avgöra. Vid en retur träffade hon ribban, bollen studsade på den finska storspelande målvakten Joanna Mäkelä och in i mål.

– Det var väldigt skönt, vi hade haft en hel del lägen och malde på. Det var riktigt skönt att vi fick sätta fyran där, säger Karolina Widar till TV4.

 

Femte VM-guldet i historien

Ett förlösande mål för Sverige med mindre än fyra minuter kvar.

– Vi skulle ha gjort ett par fler kassar så det inte hade blivit så jämnt men det är ganska skönt när vi får sätta fyran så här också, säger Widar.

Därmed bärgades också det femte guldet i VM-historien och det tredje i rad.

– Det finns inga känslor… Det är obeskrivligt. Det var en tuff match, en riktigt tuff match. Men vi kämpade hårt och förtjänade det här, säger Jenny Gustafsson till TV4.

Widar:

– Det blir en härlig guldfest, det ska vi se till!

 

Förbundskaptenens sista match

För förbundskapten Jan-Erik Vaara var detta sista mästerkapet efter drygt sex år. Vaaras resumé? Tre VM-guld av tre möjliga.

– Jag har varit här så länge och det känns riktigt bra med tanke på vad vi har nått fram till och uträttat med det här landslaget, säger Vaara.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

SPORTKRÖNIKÖRER
Om Aftonbladet