Domeij klar – då visade Brändström klassen

”Det gjorde mig extra taggad”

SPORTBLADET

Tidigare idag meddelade Umeå City att veteranmålvakten Gunnar Domeij gör comeback i SSL-klubben. Då svarade nuvarande keepern Simon Brändström med att mota 45 skott när laget skrällvann mot Caperiotäby.

– Jag hoppas att jag visade vad jag kan, säger matchhjälten.

Efter förra säsongen valde målvakten och hyllade Gunnar Domeij, 35, att lägga av eftersom han inte kunde sy ihop innebandykarriären i Umeå City med sitt civila jobb.

Men nu har parterna kommit överens om en deal och landslagsmeriterade Domeij väntas finnas med i laget redan i helgen.

Men laget har inga målvaktsproblem: efter beskedet om Domeijs comeback gick Simon Brändström, 22, in och motade 45 av 50 skott när Umeå City skrällvann med 6-5 på bortaplan mot serietrean Caperiotäby.

- Jag fick reda på att han skulle komma tillbaka igår, och det gjorde mig ännu mer taggad inför den här matchen. De sköt väldigt många skott, men de flesta räddade jag enkelt mitt i magen men det visar bara att jag är rätt placerad. Det gäller att hitta ett flow, säger Brändström som inte har något emot att Domeij gör comeback.

- Jag tycker att det är skitbra. Han är en grym ledare och en stor förebild som hjälpte mig mycket ifjol vilket har gjort att jag kunnat spela bra i år.

Men det kan innebära mindre speltid för dig?

- Det är något man får ta och man får träna bra och visa att man ska spela. Jag tror och hoppas inte att han kommer in som ett givet målvaktsval. Jag vill vara med och konkurrera.

Tack vare 6-5-segern klev Umeå City förbi AIK i botten av tabellen och tog ett stort steg mot ett nytt kontrakt. Avståndet ner till Mullsjö närmast under det negativa strecket är tre poäng.

- För oss var den här vinsten hur viktig som helst. För oss handlar det om att fortsätta med vårt grovjobb för då kan vi vinna mot vilka som helst, menar Brändström.

***

Jönköping ledde med 3-2 i den andra perioden mot Storvreta, men tre mål inom loppet av tre och en halv minut vände på matchen och till slut kunde Uppsalalaget dra ifrån och vinna med 9-6. Landslagsforwarden Henrik Stenberg svarade för tre mål för Storvreta som i och med segern tog över serieledningen i SSL från Falun.

***

Dalen ledde med 5-2 mot jumbon Mullsjö, men fyra raka mål av västgötarna vände på matchen och Mullsjö kunde vinna med 6-5. 17-årige supertalangen Emil Kihlbom satte det avgörande målet. Tack vare trepoängaren så lämnade Mullsjö över jumboplatsen till Sirius och är nu uppe på samma poäng som AIK närmast ovanför det negativa strecket.

***

Igår slogs publikrekordet för en grundseriematch i SSL när 10 111 personer bevittnade Pixbo Wallenstams 7-6-seger efter sudden death mot Linköping i Scandinavium.