”Man måste tro på det”

Helsingborg vände 3-7 till 11-8 på en period

Foto: BILDBYRÅN
Oliver Uhrberg.
SPORTBLADET

Helsingborg såg uträknade ut mot SSL-jumbon Sirius som ledde med 7-3 i slutet av andra perioden – men skåningarna svarade för en magisk vändning och vann med 11-8.

– Det var ett helvete i andra men tankarna om en vändning fanns, säger Oliver Uhrberg.

När Johan Sr Eriksson satte till tredje mål för seriejumbon Sirius fram till 7-3 mot Helsingborg i slutet av den andra perioden kändes matchen avgjord.

Men innebandy är innebandy.

Veteranen Mattias Helgesson petade in 4-7 innan den andra perioden var över, och sedan vann skåningarna den sista perioden med hela 7-1 och matchen med 11-8. En helt fantastisk vändning alltså.

– Jag har aldrig varit med om någon sådan här vändning, säger tremålsskytten Oliver Uhrberg, 20, som mest var förbannad i andra perioden.

Nyckeln: 4–7-målet

– Det var ett helvete helt enkelt, vi var inte med i matchen alls. De var jäkligt effektiva i sitt kontringsspel, men man måste tro på en vändning även om det är tungt, och det gjorde vi.

Nyckeln var 4-7-målet i slutet av andra perioden.

– Det var det som gjorde att de började darra, och sedan flyttade vi upp spelet i sista, de bjöd på misstag och vi fick ett jäkla flow. Det var en fantastisk vändning och det visar att en match i innebandy aldrig är över förrän slutsignalen ljuder, säger Uhrberg.

Under flera år har innebandy-Sverige väntat på lyftet för Helsingborg som ska göra laget till ett absolut topplag, men det har inte kommit. Laget är sexa i tabellen och kämpar om en slutspelsplats.

– Resultatmässigt har det inte gått som väntat, men spelet har blivit bättre än ifjol. Vi förbereder oss för slutspel och ska dit, och med sådana här vändningar så känner vi oss verkligen starka, säger Oliver Uhrberg.

FAKTA

Helsingborg–Sirius 11–8 (0–2, 4–5, 7–1)

Helsingborg: Oliver Uhrberg 3, Jani Kukkola 3, Mattias Bremer 2, Marcus Gullstrand, Mattias Helgesson, Linus Nordgren. Sirius: Johan Eriksson 3, Johan Jr Eriksson 2, Erik Svenson, Fredrik Sandquist, Peter Berlin.

Publik: 1 024.