Han tar över silverklubben

Parvainen ny Dalen-tränare

SPORTBLADET

I våras nådde Dalen sin första SM-final någonsin i innebandy.

Sedan dess har laget tappat en landslagsfemma och sin silvertränare – men nu kan Sportbladet avslöja att ersättaren är klar: Iiro Parvainen.

– Jag ser detta som en härlig utmaning, säger han.

Iiro Parvainen.

Dalen var fjolårets sensationslag i SSL. Under ledning av tränaren Ulf Hallstensson gick laget hela vägen till final där man till slut fick ge sig mot Storvreta.

Efter finalen har laget splittrats. Ulf Hallstensson har lämnat tränarposten och fem storstjärnor har försvunnit från Dalen.

Nu kan Sportbladet avslöja vem som ska rädda silverlaget: Iiro Parvainen, 44, kommer att presenteras av klubben inom kort. Han blir den första finske tränaren i SSL någonsin.

”Ville från Finland”

Parvainen har bland annat tackat nej till Schweiz för att ta över Dalen.

– Det stämmer. Jag ville från Finland och testa något nytt för att hålla uppe motivationen. Jag hade anbud från Schweiz, men SSL är två eller tre snäpp bättre. Det är den bästa ligan i världen, säger han.

Att Dalen är brandskattat på spelare och att expertisen tvekar om befintlig trupp ens håller för slutspel bekymrar inte Parvainen.

– Jag är inte orolig, och även om vi tappat bra spelare så är det lite överdrivet. Vi har flera bra spelare kvar i truppen. Vi har dessutom en plats öppen och vi pratar med en finsk spelare, så vi känner oss trygga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy