Bodén historisk – uppe i 700 poäng

Fjärde spelare att nå drömgränsen: Jag får fortsätta spela så att jag kan nå 800

SPORTBLADET

Dalens Peder Bodén är historisk. Som fjärde spelare­ någonsin har veteranen gjort 700 poäng i högsta innebandyserien.

– Två finnar och en Jihde,­ det är inte fel att ­vara i det sällskapet, ­säger Bodén.

NYA MÅL Peder Bodén siktar vidare mot 800 poäng.

Det dröjde 59 sekunder av Dalens hemmamatch mot Warberg innan Peder Bodén assisterade Filip Stenmark till 1–0 och därmed noterade sin 700:e poäng i högsta innebandyserien.

Därmed är veteranen numera del av en exklusiv skara innebandyspelare.

Sedan tidigare fanns bara stjärnorna Mika Kohonen, Niklas Jihde och Hannes Öhman i ”700-klubben”, men nu har trion alltså fått sällskap av Peder Bodén.

– Det är klart att det känns bra, det är inte alla som når dit. Jag visste att jag närmade mig men det är inget som jag legat sömnlös över, ­säger Bodén.

702 poäng totalt

– Det var skönt att det kom så snabbt i matchen och att vara där uppe med två finnar och en Jihde är inte fel. Jag lägger inget stort fokus på det nu, det är något som man får blicka tillbaka på efter karriären och vara stolt då.

Med totalt tre poäng – han gjorde bland annat 5–2-målet i 6–2-segern mot Warberg – står Bodén nu på 702 poäng.

– Det är fina siffror men om man får fortsätta spela så kanske man kan nå 800 poäng också.

Fjolårsfinalisten Dalen tappade en radda landslagsspelare inför säsongen och tippades få problem, men ­laget har inlett säsongen bra och ligger trea i tabellen ­efter fyra omgångar.

– Enda alternativet för oss har varit att knyta näven för man kan inte bara lägga sig ner för att spelare lämnar. Vi har fått det att fungera med de nya och i takt med segrarna har självförtroendet vuxit, säger Peder Bodén.

– I dag mot Warberg gjorde vi en solid defensiv insats och tänkte sjukt mycket skott. Vårt tålamod och vår effektivitet avgjorde.

700-klubben

Mika Kohonen, 868. 2) Niklas Jihde, 722. 3) Hannes Öhman, 710. 4) Peder Bodén, 702.