Stjärnbacken riskerar missa VM – igen

Jan-Erik Vaara: ”Det är stressande”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Henrik Quist missade senaste VM-turneringen på grund av skada och nu ligger VM i farozonen igen. Anledningen är en inflammerad höft.

Jag räknar inte med att bli uttagen i landslaget, säger backen.

VM 2010 missades på grund av en korsbandsskada och nu riskerar Henrik Quist att missa även VM 2012.

Anledningen är att Pixbobacken har problem med en inflammerad höft som gjort att han bara kunnat träna sporadiskt sedan landslagslägret i början av september. Han har dock kunnat spela seriematcher, men saknades i söndags mot Storvreta.

– Det kändes bra förra måndagen och då trodde jag det skulle släppa, men i slutet av veckan gick det inte och jag kunde inte spela. Jag har inte tränat ordentligt på länge och spelat matcher med smärtstillande men det går bara till en viss gräns, säger Henrik Quist.

– Jag har haft problem med ryggen och höften sedan landslagslägret i Växjö och det handlar om en kraftig inflammation. Då fick jag ordineringen att träna på och se om det blev bättre, men det har det inte blivit. I helgen fick jag nya mediciner och jag ska göra en magnetröntgen, så jag hoppas vi hittar en lösning.

Problemen innebär att novembers landslagsläger och i förlängningen VM i december är i fara. Under lägren tidigare i år har Quist varit en av blågults bästa spelare.

Sedan tidigare har 31-åringen tre VM-guld på sitt CV.

– Det skulle vara jäkligt tråkigt att missa VM eftersom jag inte kunde vara med senast. Tiden börjar ticka ut för mig. Jag räknar inte med att bli uttagen och blir jag det är det inte säkert att Pixbo vill släppa mig med tanke på mina problem, säger Quist.

Truppen till World Challenge tas ut på fredag.

– Henrik Quist skada är smått stressande. Han är en av få som har erfarenhet från stora mästerskap och som vet vad som krävs för att vinna, säger förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

Finns han med i truppen på fredag?

– Det återstår att se.