Falunspelare ratas i landslaget

Kräftgången i serien påverkar landslagsplatser

Foto: Foto: Bildbyrån
Eric Björk blev av med kaptensbindeln – och nu också sin landslagsplats.
SPORTBLADET

På fredag tar förbundskapten Jan-Erik Vaara ut truppen till World Challenge i Växjö vilket är det sista lägret innan VM. 

Efter Faluns svaga höst ratas nu klubbens stjärnor, kan Sportbladet avslöja.

Jan-Erik Vaara presenterar truppen till fyrnationsturneringen i Växjö under fredagen och turneringen är den sista samlingen innan VM i december.

Enligt uppgifter till Sportbladet så är inte backen Eric Björk uttagen i truppen trots att den innehåller hela 26 spelare mot det normala 22 spelare. 20 spelare kommer finnas med i den slutliga VM-truppen.

24-årige Björk har spelat 20 landskamper och spelade samtliga landskamper förra säsongen och var med när landslaget hade ett läger i Växjö i början av september.

Rudd och Svahn ratas

Tidigare i veckan fråntogs han kaptensbindeln i Falun efter lagets knackiga spel i höst, och nu ratas han alltså i landslaget.

Eric Björk själv vill dock inte bekräfta:

– Jag vill inte kommentera det där just nu. Det kan vi ta när truppen blivit officiell, säger han.

Enligt samma uppgifter ratas även klubbkompisarna Alexander Rudd och Jonas Svahn som båda varit med på träningsläger med landslaget i höst.

Falun var en av favoriterna när serien startade men har haft en trög start på säsongen. Efter tre raka förluster och 24 insläppta mål vann man dock senast mot Caperiotäby med 6-3.

ARTIKELN HANDLAR OM