22-årig sensation i landslagstruppen

Har aldrig varit med i blågult

SPORTBLADET

Förbundskaptenen Curt Söderström bjuder på en sensation i sin senaste landslagsuttagning.

Katarina Bjuhr - som inte ens varit med i juniorlandslaget tidigare - får debutera, kan Sportbladet avslöja.

– Jag har aldrig haft någon kontakt med landslaget innan, så det här är oerhört skoj, säger hon.

Foto: Idrottsfoto.com
Katarina Bjuhr

Under måndagen presenteras damernas landslagstrupp till en fyrnationsturnering i Schweiz och Sportbladet kan avslöja att förbundskaptenen Curt Söderström bjuder på en riktig skräll.

Dalens Katarina Bjuhr, 22, finns nämligen med i uttagningen. Backen har aldrig tidigare varit med i något landslag men får nu alltså chansen att visa upp sig i tre landskamper i början av november.

I våras skrev hon nytt kontrakt med Dalen.

– Jag har haft en bra start på säsongen och det här är en rolig bekräftelse, säger Bjuhr som alltså tidigare aldrig haft en blågul tröja på sig.

– Det är först de senaste säsongerna jag prioriterat innebandyn istället för fotbollen, men nu är innebandyn nummer ett. Jag har bland annat gått ner i arbetstid för att kunna satsa fullt ut.

Motiveringen till uttagningen av Katarina Bjuhr är hennes höga lägstanivå och offensiven som gått framåt i höst.

– Hela Dalen är ett bättre lag i år vilket gjort att vi kunnat utveckla offensiven både som lag och enskilda individer. Jag känner att jag kommer mer och mer där. Annars är jag främst en stabil defensiv spelare, säger hon.

– Jag har inga höga förväntningar på mig själv inför landslagslägret, utan jag ska bara kämpa och ge allt. Om jag bara ger 100% så är jag nöjd, sedan får vi se hur långt det räcker.

Damlandslaget ska spela Euro Floorball Tour i Schweiz 2-4 november.