Rekordvärvningen räddade Caperiotäby

Klubben erkänner: ”Bara att tacka Rasmus och Storvreta”

Foto: Bildbyrån
Rasmus Sundstedt, Caperiotäby
SPORTBLADET

Storvretas rekorddyra värvning av Rasmus Sundstedt i somras väckte stor irritation hos Caperiotäby.

Men nu erkänner klubben att övergången räddade ekonomin.

– Det är bara att tacka Rasmus och Storvreta för att Caperiotäby spelar i SSL, säger tränaren Danne Bron-Sundbom.

I somras gick landslagsbacken Rasmus Sundstedt trots gällande kontrakt från Caperiotäby till trefaldiga mästarna Storvreta för en övergångssumma på en halv miljon kronor, vilket är rekord i innebandysammanhang.

Övergången väckte stor irritation i Caperiotäby eftersom Storvreta inledde förhandlingar med Sundstedt innan Caperiotäby kontaktades.

”Gjorde att Caperiotäby andas i dag”

Men övergångspengarna räddade också Caperiotäbys hårt ansträngda ekonomi, avslöjar lagets tränare:

– De där pengarna är enorma i innebandyvärlden och den verklighet som vi lever i. Vi har inga hard feelings mot Rasmus, det är bara att tacka och ta emot att han och Storvreta var så ihärdiga att få övergången i hamn, för det har mer eller mindre räddat vår verksamhet. Han gjorde att Caperiotäby andas idag, säger Danne Bron-Sundbom.

På tisdagskvällen ställs just Storvreta mot Caperiotäby.

– Det var mycket snack kring min övergång men jag försökte bara hålla mig ifrån allt det där, det fick klubbarna lösa. Jag ville till en ny omgivning och vinna titlar och då passade Storvreta bäst, och det var en lättnad när det löste sig. Jag tror alla är nöjda nu, säger Rasmus Sundstedt om sommarens största innebandysnackis.

”Ha extra ögon i nacken”

Caperiotäby menar att man inte lägger något fokus på Rasmus Sundstedt, men själv kommer han hålla huvudet uppe mot sina gamla lagkamrater.

– Det är klart att man kommer märka vilka man möter på planen och det gäller att ha extra ögon i nacken så att man inte får någon smäll i sarghörnen. Det är alltid grinigt mellan lagen och det kommer det säkert bli igen.

Storvreta är trots att laget är tre poäng efter Caperiotäby i tabellen storfavoriter i matchen.

– Handen på hjärtat: vi möter de trefaldiga mästarna och regerande europamästarna som har 13 raka segrar mot oss, vi har inte vunnit en bortamatch i år och de har sex landslagsspelare och vi noll. Plus att de köpte vår bästa spelare. Avgjordes det här på pappret skulle Storvreta vinna med 15-0. Tar vi poäng är det en bonus, säger Danne Bron-Sundbom.