Nobbade landslaget – sköt fyra mål i derbyt

Veteranen: ”Hämmas av mina ljumskar”

Foto: BILDBYRÅN
Ricky Hyvärinen, tvåa från vänster, sköt fyra mål i derbyt.
SPORTBLADET

Stjärnan Rickie Hyvärinen har tackat nej till finska landslaget – bland annat på grund av sina ljumskproblem.

Trots det sköt han fyra mål för Caperiotäby och avgjorde stockholmsderbyt mot AIK.

–  Jag har inte fått ut allt av mitt spel, säger han.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Rickie Hyvärinen inte fanns med i förbundskapten Petri Kettunens trupp till sista landslagsturneringen innan VM.

Anledningen är att veteranen själv tackade nej.

– Det handlar om flera faktorer. Att jag har mycket med jobbet är en sak, att jag missade sommarens träningsläger en annan. Sedan har jag problem med mina ljumskar, säger han.

– Jag kan spela men jag är hämmad i vissa moment. Jag har inte fått ut allt av mitt spel och allt ur min kropp den här säsongen så landslagsuppehållet blir ett bra tillfälle för rehabilitering. Det tar alltid emot att tacka nej men ibland måste man prioritera och tänka på sig själv.

”Ordentlig snytning”

Men trots att kroppen inte är 100 % så finns målsinnet kvar. Rickie Hyvärinen sköt tre mål på de första tolv minuterna mot AIK och gjorde även 4-2-målet i det som blev en 4-3-seger för Caperiotäby.

En rejäl uppryckning efter 0-9-förlusten mot Storvreta senast.

– Vi åkte på en ordentlig snytning senast. Nu visade vi en annan karaktär, offrade oss i försvaret och spelade tätt över hela banan. Sedan är det inte varje dag man gör ett äkta hattrick, säger matchhjälten.

– Jag fick tre bra framspelningar av Mikael Karlsson men tyvärr fick han kliva av efter första perioden på grund av sin rygg. Annars vet man inte hur många mål det hade blivit.

Blir det VM om du blir inkallad?

– Det är svårt att spekulera i. Förbundskaptenen kommer att ta ut en trupp på 20 spelare och där kommer jag inte vara med. Så är det bara.

■ ■ ■

Falun har fått ordning på både försvaret och anfallet. Dalalaget tog femte raka segern via en 8-2-viktoria mot Mullsjö sedan bland annat landslagsforwarden Alexander Galante Carlström gjort två mål.

FAKTA

Caperiotäby–AIK 4–3 (3–0, 0–2, 1–1)

Caperiotäby: Ricky Hyvärinen 4. AIK: Ron Sjöblom, Kevin Lieback Asp, Karl–Johan Nilsson.

Publik: 813.

Falun–Mullsjö 8–2 (3–1, 1–1, 4–0)

Falun: Alexander Galante Carlström 2, Johannes Skog, Eric Björk, Alexander Rudd, Rasmus Enström, Jonas Svahn, Ciya Hajo. Mullsjö: Kasper Hedlund, Emil Kihlblom.

Publik: 826.