”Trodde att de skulle vara bättre”

Poängkungen sågar topplaget

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Nykomlingen Granlo har varit en stor överraskning i SSL i inledningen.

Men efter att Pixbo vunnit med 8-4 passar seriens poängkung på att såga laget.

–  Jag trodde att det skulle vara bättre, säger Emil Julkunen.

Foto: BILDBYRÅN
Emil Julkunen.

Granlo gick upp i SSL i våras och har gjort en offensiv satsning genom att bland annat värva in landslagsspelarna Johan Samuelsson och Robin Nilsberth.

Och nykomlingen har onekligen levererat. Efter sex omgångar toppade laget tabellen.

Men borta mot Pixbo blev det förlust med 8-4 och tappade serieledning till just Pixbo.

Och då passade Pixbos och hela seriens poängkung Emil Julkunen på att såga laget.

– Jag trodde att de skulle vara bättre och att det skulle bli en tuffare match för oss. Jag tycker att vi var bättre från första tekning till avblåsning, säger han.

– Framförallt så har vi tre bra femmor och de har bara en. Vi är bättre, tyngre och svårare att spela mot. Granlo var inte bra alls.

Julkunen själv svarade för ett mål och en assist och toppar poängligan i SSL. Ifjol blev det 40 poäng, i år har han redan hunnit med 22 poäng.

– Jag har haft flyt och har fått spela med bra killar. Men jag har också jobbat på att bredda mitt spel där jag försöker hitta nya ytor på banan, och det har gett resultat, säger poängmakaren som kommer att göra landslagsdebut i november.

Pixbo har under hösten seglat upp som en het guldkandidat.

– Vi är inga solklara favoriter, det finns fyra eller fem lag som kan slåss om det här, säger Julkunen.

– För oss handlar det om att fortsätta vara ödmjuka. Vi har många hungriga killar som håller upp konkurrensen, och det är en av våra styrkor.

■ ■ ■

Dalen ledde med 2-1 efter två perioder borta mot Helsingborg – sedan började målen rasa in. Helsingborg ledde med 5-3 i slutet, men då gjorde Dalen två snabba mål och utjämnade. Med 24 sekunder kvar sköt Kevin Björkström 6-5 för Helsingborg och segern såg ut att vara i hamn – men med nio sekunder kvar kvitterade Dalen genom Johan Eriksson. Matchen slutade 6-6.

■ ■ ■

Tyresö-Trollbäcken sköt 1-0 borta mot Linköping – men sedan tog det roliga slut för stockholmarna. Linköping gjorde nio raka mål, vann med 9-1 och är tvåa i tabellen. Marcus Johansson d.y. gjorde tre mål för hemmalaget.

FAKTA

Pixbo–Granlo 8–4 (1–0, 3–1, 4–3)

Pixbo: Oskar Henriksson 2, Tim Wiklund 2, Henrik Quist, Emil Julkunen, Martin Östholm, Kalle Brännberg. Granlo: Jonas Berglund, Anton Samuelsson, John Lehnberg, Johan Samuelsson.

Publik: 680.

Helsingborg–Dalen 6–6 (1–0, 0–2, 5–4, 0–0)

Helsingborg: Kevin Björkström 2, Jacob Eliasson, Jani Kukkola, Mattias Helgesson, Mattias Ljunggren. Dalen: Johan Eriksson 2, Ketil Kronberg, Alexander Bodén, Milan Tomasik, Peder Bodén.

Publik: 521.

Linköping–Tyresö 9–1 (0–1, 4–0, 5–0)

Linköping: Joakim Ström 3, Marcus Johansson d.y. 3, Jesper Johansson, Fredrik Danebrand, Marcus Johansson d.ä. Tyresö: Sebastian Gafvelin.

Publik: 812.