VM-formen: Sex mål – på fyra perioder

Foto: PERWIKLUND.SE
SPORTBLADET

Storvretas forward Henrik Stenberg visar VM-form under World Challenge i Växjö.

Han gjorde mål i sitt första byte mot Tjeckien – och han gjorde mål i sitt första byte mot Schweiz.

– När man är i zonen så är man, säger målspottaren.

Henrik Stenberg visar tidig VM-form. 

Han gjorde mål efter 23 sekunder i sitt första byte mot Tjeckien, och hade totalt fyra fullträffar i 11-3-segern.

”Satt och åt kexchoklad”

Mot Schweiz fick han sitta på bänken i två perioder men fick komma in i sista perioden och då small det i första bytet igen.

Stenberg hann med två mål i 8-1-segern.

– Jag satt och åt kexchoklad utanför omklädningsrummet i periodpausen och hade inte en tanke på att jag skulle göra inhopp. Man brukar alltid höra något innan men nu satt Jan-Erik Vaara bredvid ett tag och så bara kom det: ”Stenberg du ska in”, säger han.

– Då blev det lite bråttom. Mina shorts var borta, jag skulle fixa med skorna och hinna värma, allt på bara några minuter. Men jag hann. Jag fick en bra start och sedan var det bara att köra på.

Möter Finland

Totalt har Storvretaforwarden svarat för sex mål på fyra perioder och är glödhet.

– När man är i zonen så är man där, men zonen kan försvinna i bytet efter. Allt går snabbt. Jag försöker lägga bort det där du inte kan påverka. Det går inte att springa och söka efter att komma i någon zon, säger Stenberg som alltså redan visar VM-form.

– Det är en månad kvar till formen ska vara där. Men vi har börjat släppa upp träningen lite och det känns. Det blir lite piggare huvuden och jag känner mig fräschare i kroppen. Träningen ger resultat.

World Challenge avslutas under söndagen då Sverige möter tvåfaldiga VM-mästarna Finland.

FAKTA

Euro Floorball Tour herrar

Sverige–Schweiz 8–1 (1–0, 2–1, 5–0)

Sverige: Johannes Larsson 2, Henrik Stenberg 2, Kim Nilsson, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Karl–Johan Nilsson. Schweiz: Sandro Dominioni.

Publik: 879.

Damer

Schweiz–Sverige 2–9 (0–2, 0–3, 2–4)

Schweiz: Simone Berner, Rahel Kaltenrieder. Sverige: Linn Lundström 2, Emelie Wibron 2, Amanda Larsson, Karolina Widar, Sandra Mattsson, Victoria Wikström, Emelie Lindström.

Publik: 523

Finland–Tjeckien 5–3