Segervapnet: Den nya förstakedjan

Vaara: ”Kan vara en VM-kedja”

SPORTBLADET

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kan ha hittat sin förstaformation till VM.

Mot Finland låg trion Henrik Stenberg, Johan Samuelsson och Rasmus Enström bakom fem av målen i 7-6-segern.

– De hade ett bra flöde, säger Vaara.

Sverige ledde med som mest 6-1 mot Finland i den avslutande matchen i fyrnationsturneringen i Växjö som är genrepet inför VM i december, och till slut blev det en 7-6-seger.

Förbundskapten Jan-Erik Vaara kan också ha hittat sin spetsformation inför VM.

Henrik Stenberg, Johan Samuelsson och Rasmus Enström matchades för första gången tillsammans och låg bakom fem av sju svenska mål.

– Det känns som tre spelare som kan dra nytta av varandras spelförståelse och det tycker jag att de visar också. Vi får se men det kan vara en VM-kedja, säger Vaara. 

”Inget att klaga på”

Trion gjorde totalt nio poäng.

– Man ska inte säga för mycket om en enda match, men idag fanns det inget att klaga på. Vi har alla tre samma tänk med en snabb innebandy och det flyter bara på med platsbyten och liknande, säger Stenberg som inte har något emot att se samma kedja i VM.

– Jag har ingen aning om det blir så men inte mig emot.

Rasmus Enström:

– Vi har hittat ett riktigt bra stäm. Jag har spelat med Henrik innan och vi vet var vi har varandra och Johan Samuelsson är en av världens bästa centrar så det är bara att hålla klubben i backen så kommer bollen.

Segern mot Finland innebar att Sverige vann fyrnationsturneringen.

FAKTA

Sverige–Finland 7–6 (3–0, 3–2, 1–4)

Sverige: Rasmus Enström 2, Henrik Stenberg 2, Kim Nilsson, Johan Samuelsson, Joel Kanebjörk. Finland: Jani Kukkola 3, Kari Koskelainen 2, Oliver Wardi.

Publik: 1 207.