Fick spela back – bakom derbyavgörande

”Jag har spelat back en gång innan…”

Foto: BILDBYRÅN
Martin Emanuelsson.
SPORTBLADET

Martin Emanuelsson fick vikariera som back för Warberg i derbyt mot Pixbo.

Och det var hans rusch som avgjorde matchen.

– Det var en beprövad variant, säger Emanuelsson.

Kim Hadelund och Daniel Gunnarsson var sjuka vilket tvingade Warberg till en rockad i förstafemman i västkustderbyt mot Pixbo, där centern Martin Emanuelsson blev nedflyttad i en ovan position som back.

Ett drag som sedermera gav två poäng då Emanuelsson var regissören bakom 7-6-målet på övertid.

Emanuelsson gjorde en rush längs kanten och spelade sedan in bollen till Magnus Svensson som petade in vinstbollen och säkrade dubbla poäng till hallänningarna.

– Det är en inövad variant där Tero Tiitu slår en diagonalare till mig, jag rundar min mötande forward och petar in bollen till Svensson som gör mål. Det har hänt många gånger innan, säger Martin Emanuelsson som trivdes som back.

– Det är ju synd att säga att jag är van vid att spela där. Jag har gjort det en gång innan, men vi har testat det lite på träning innan för att ha det som alternativ och det är skoj att testa nya utmaningar.

Bakom fem av sju mål

Just Emanuelssons formation låg bakom fem av sju mål offensivt mot Pixbo där spetsarna Tero Tiitu och Magnus Svensson svarade för målen med två respektive tre fullträffar var.

Warberg ledde med 6-4 med tre minuter kvar att spela.

Men ledningen höll inte. Med bara fyra sekunder kvar att spela kvitterade Kalle Brännberg till 6-6 och tog matchen till övertid.

Och där avgjorde alltså Warberg efter en förarbete av Emanuelsson.

– Detta var en typisk derbymatch med tufft och fysiskt spel där det är jämnt både spel och målmässigt. Det var onödigt av oss att släppa upp Pixbo, det är slarv och ängslighet från vår sida. Vi borde avgjort innan, säger Emanuelsson.

FAKTA

Resultat:

Warberg–Pixbo 7–6 (2–3, 3–0, 1–3, 1–0)

Warberg: Magnus Svensson 3, Tero Tiitu 2, Daniel Karlander, självmål. Pixbo: Kalle Brännberg 2, Lars–Göran Nilsson, Martin Östholm, Emil Julkunen, Daniel Calebsson.

Publik: 1726.

ARTIKELN HANDLAR OM