”Vi har ett superlag”

Warberg har börjat klättra i tabellen

Foto: BILDBYRÅN
Jubel i Warberg.
SPORTBLADET

Warberg besegrade Granlo med 5-3 och storlaget har klättrat upp till toppen av tabellen.

Och nyförvärvet Peter Runnestig sparar inte på superlativen kring sitt lag.

– Vi ska kunna spela ut vilket lag som helst i den här serien, säger Runnestig.

Warberg är ett av de klassiska storlagen i svensk innebandy och tog tre SM-guld på fyra säsonger i mitten av 2000-talet.

Men ifjol kom en rejäl dipp med blott en åttondeplats i tabellen. Och årets säsong inleddes med en 1-8-stjärnsmäll mot Storvreta.

Men sedan har något hänt. Efter att ha besegrat Granlo med 5-3 har laget nu tagit sex segrar på sju matcher och har klättrat upp som tvåa i tabellen, tre poäng bakom Pixbo som spelat en match mer.

Och enligt nyförvärvet Peter Runnestig har Warberg bara skrapat på potentialen.

– Det här är ett speciellt lag. Vi har många spelare och tre femmor där få inte spelat i landslaget. Vi har ett superlag som bara spelat på 70-85 % av vår kapacitet. Vi har mycket mer att ge, säger han till TV4 Sport.

– Det känns som att vi kan spela ut vilket lag som helst i den här serien, men vi är inte riktigt där ännu. ”Brolle” (Tomas Brottman, tränare) börjar få in sina tankar och det är inte än som vi ska vara som bäst.

Warberg tog en snabb 2-0-ledning mot Granlo och ökade på till 4-1 i andra perioden – Peter Runnestig petade in 3-1-målet – och släppte aldrig den ledningen, trots en vass Granlo-forcering i slutet.

– Vi är bra i de två första perioden men försvarar oss lite för mycket i sista. De är nära att hämta in på oss så det där får vi passa oss för framöver, säger Runnestig.

Falun ledde med 4-1, 5-3 och 6-5 mot Dalen, men lyckades inte knyta ihop säcken under ordinarie tid, utan Dalen fick med sig en pinne sedan Alexander Bodén kvitterat till 6-6 i sista perioden. Falun fick dock med sig extrapoängen sedan Rasmus Enström avgjort på övertid.

Serieledarna Pixbo var i rejäl brygga mot Tyresö Trollbäcken på bortaplan, men lyckades trots underläge med 1-5 och 5-7 till slut vinna med 8-7 efter övertid. VM-backen Henrik Quist avgjorde knappt två minuter in i övertiden.

Nästjumbon Mullsjö svarade för en skräll efter att ha besegrat serietvåan Linköping med 8-3. Linköping gjorde 1-0 redan efter 1.15, men sedan svarade Mullsjö med fyra raka mål och det 1-4-underläget efter två perioder orkade Linköping inte hämta ikapp.

Nykomlingen och seriejumbon Karlstad åkte på en ny förlust mot Caperiotäby på hemmaplan. Värmlänningarna tog ledningen med 1-0, men fem raka Caperiotäby-mål vände på matchen och till slut vann gästerna med 8-5.

FAKTA

Resultat:

Mullsjö–Linköping 8–3 (2–1, 2–0, 4–2)

Mullsjö: David Gillek 2, Kasper Hedlund 2, Emil Kihlblom, Rickard Hessmer, Jimmie Pettersson, Petter Van Keppel. Linköping: Martin Karlsson, Oscar Hänninen, Marcus Johansson d.ä.

Publik: 732.

Karlstad IBF–Caperiotäby 5–8 (1–3, 2–2, 2–3)

Karlstad IBF: Daniel Falk, Martin Kjellmer, Tom Colling, Albin Englöw, Adam Colling. Caperiotäby: Oscar Kandell 3, Nicklas Hedengren, Andreas Westerlund, Patrik Hagberg, Andreas Ackevi, Johan Edlund.

Publik: 532.

Granlo–Warberg 3–5 (1–2, 0–2, 2–1)

Granlo: Robin Nisberth, Daniel Jernberg, Kristoffer Asp. Warberg: Rikard Eriksson 2, Tero Tiitu, Magnus Svensson, Linus Henriksson.

Publik: 1188.

Tyresö–Pixbo 7–8 (2–0, 2–4, 3–3, 0–1)

Tyresö: Jonas Wiberg 2, Jonas Dahmén, Sebastian Gafvelin, Tommy Bolin, Simon Jirebeck, Daniel Gonzalez Palm. Pixbo: Patrik Malmström 2, Oskar Henriksson 2, Emil Julkunen, Kalle Brännberg, Isaac Rosén, Henrik Quist.

Publik: 584.

Dalen–Falun 6–7 (1–1, 4–5, 1–0, 0–1)

Dalen: Anton Ermling, Filip Stenmark, Christian Larsson, Kim Lundström, Christian Hjort, Alexander Bodén. Falun: Alexander Rudd 2, Alexander Galante Carlström, Johan Tomth, Billy Nilsson, Eric Björk, Rasmus Enström.

Publik: 1114.

ARTIKELN HANDLAR OM