Madelene Backlund klar – för Rönnby

”Säker på att jag inte ville satsa”

Skärmdump från ronnby.leanback.se
SPORTBLADET

Madelene Backlund var i centrum efter en alkoholskandal i Sala Silverstaden ifjol

och lämnade föreningen.

Nu är stjärnan klar för Rönnby – ett lag hon tidigare nobbat flera gånger.

– Det var då, jag har vuxit upp och mognat, säger stjärnan.

Madelene Backlund, 21, var i fokus ifjol då hon var en av spelarna i Sala Silverstaden som drack alkohol inför en match i högstaligan.

Det hela resulterade i att hon var en av flera som lämnade innebandyföreningen med omedelbar verkan i besvikelse över hur klubben behandlat henne och övriga i laget.

– Hela den där grejen var överdriven. Alla snackade så mycket att till slut visste ingen vad som var sant eller inte eftersom alla spätt på historien. Det där har jag lagt bakom mig och det hade inget med att jag trappade ner att göra, säger Backlund.

Spelade för Västerås

Stortalangen – som gjorde 29 poäng på 23 matcher i högstaserien ifjol – skrev i våras på för Västerås IBS i division två där hon spelat i höst, men nu är stjärnan alltså klar för SSL-laget och moderklubben Rönnby.

Anmärkningsvärt är att Backlund nobbat Rönnby flera gånger tidigare i karriären och närmast haft en fientlig inställning till klubben. Nu lånas hon in från Västerås IBS resten av säsongen.

– Men det var väl tre eller fyra år sedan som jag tackade nej senast. Det var då, nu är nu och jag har vuxit upp och mognat. Jag har inte känt mig motiverad att satsa. I våras kändes det helt rätt att lägga ner elitsatsningen med tanke på allt som hänt i Sala Silverstaden, det är inte roligt att spela i ett bottenlag, säger hon.

”Säker på att satsa”

– Rönnby ringde redan då och hörde sig för, men jag var säker på att jag inte ville satsa. Nu har jag känt efter och division två är inte rätt nivå för mig. Jag ville tillbaka och eftersom Rönnby visat tidigare intresse så tog jag kontakt. På den vägen är det.

Under torsdagens träning bildade hon toppkedja med landslagskaptenen Karolina Widar och gamla vapendragaren Helena Lundqvist-Cabrera.

– Det är en satsning på 100 % som gäller för mig nu, det är inget snack om saken, säger Backlund.