Ryggont – kom in och avgjorde

”Har inte tränat på två veckor”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Caperiotäbys Mikael Karlsson har haft så ont i ryggen att han inte kunnat gå och har inte tränat på två veckor – ändå blev han matchvinnare mot Granlo.

På 16 minuter gjorde han tre poäng.

– Jag sa till tränaren att kasta in mig om det var kris, säger han.

Granlo ledde med 3-2 efter två perioder mot Caperiotäby. Då kastade tränaren Danne Bron-Sundbom in stjärnan Mikael Karlsson, 30, som inte tränat på två veckor på grund av ryggont.

Karlsson tackade för förtroendet genom att göra 3-3 och spela fram till ytterligare två mål i 7-3-segern. Caperiotäby vann slutperioden med 5-0.

– Jag sade till honom att han skulle kasta in mig om det krisar och jag lovade honom målgaranti. Och så blev det, säger Mikael Karlsson.

– Efter 16 minuter sa jag att jag måste vila och att han får kasta in mig igen om det krisar på nytt. Det var en svår match i och med att jag satt i två perioder, men jag hade en bra känsla i kroppen och det flöt på när jag spelade.

Mikael Karlsson har haft problem med ryggen i ett år.

– Det är något med ländryggen men jag har ingen exakt diagnos. Jag fick en smäll mot AIK nu i höst och då låste sig ryggen, och jag har haft ännu mer ont sedan dess. Senast mot Karlstad spelade jag med käpp och rullstol och kunde inte göra mig själv rättvisa, säger han.

– Förra veckan kunde jag inte gå alls och jag har vilat hela den här veckan. Nu har vi uppehåll och det är ett bra tillfälle att rehabilitera. Mitt mål är att vara helt frisk till slutspelet. Man är inte 20 år längre så det tar tid.

I och med segern så är Caperiotäby uppe som trea i tabellen.

Warbergs segertåg på hemmaplan fortsätter. Tyresö-Trollbäcken ledde visserligen med 4-2 i början av andra perioden, men fem raka hemmamål vände på matchen och Warberg vann till slut med 7-6.

Pixbo saknade poängsprutan Emil Julkunen i hemmamatchen mot Linköping – men vann ändå med klara 8-3. Serieledarna hade hela sju olika målskyttar i segermatchen.

Norske stjärnan Ketil Kronberg sköt 6-3 och 7-3 för Dalen i början av sista perioden vilket avgjorde hemmamatchen mot Mullsjö som till slut vanns med 8-6. Noterbart är att Mullsjös Jimmie Pettersson sköt tre tröstmål på matchens sju sista minuter.

FAKTA

Resultat:

Warberg–Tyresö 7–6 (2–3, 3–1, 2–2)

Warberg: Tero Tiitu 2, Kimmo Eskelinen, Kim Hadelund, Filip Påhlsson, Rikard Eriksson, Erik Svensson. Tyresö: Jonas Dahmén 2, Tommy Bolin, Ola Jonsson, Oscar Janthe, Fredric d.ä. Gustafsson.

Publik: 1 155.

Caperiotäby–Granlo 7–3 (1–2, 1–1, 5–0)

Caperiotäby: Ricky Hyvärinen 2, Andreas Westerlund, Patrik Hagberg, Mikael Karlsson, Oscar Norrman, Andreas Ackevi. Granlo: Patrik Svensson 2, Christoffer Ekstrand.

Publik: 697.

Pixbo–Linköping 8–3 (3–1, 2–1, 3–1)

Pixbo: Kalle Brännberg 2, Henrik Quist, Isaac Rosén, Martin Östholm, Andréas Johansson, Tim Wiklund, Florian Kuchen. Linköping: Marcus Johansson d.ä. Anton Karlsson, Oscar Hänninen.

Publik: 432.

Dalen–Mullsjö 8–6 (2–1, 3–2, 3–3)

Dalen: Ketil Kronberg 3, Johan Eriksson 2, Adam Berglund, Milan Tomasik, Peder Bodén. Mullsjö: Jimmie Pettersson 4, Jakob Jonsson, Rickard Hessmer.

Publik: 814.