Difs supersvit bruten

”Väntat på plumpen…”

Foto: BILDBYRÅN
Emelie Lindström.
SPORTBLADET

Efter åtta raka segrar med full poäng bröts Djurgårdens fantastiska segersvit borta mot Falun.

Dalalaget vann med 5-4.

– Vi var lama, säger poängmaskinen Emelie Lindström.

Djurgården har inlett SSL på ett överlägset sätt och med åtta raka segrar toppar laget tabellen.

Men i den nionde matchen, borta mot Falun, kom första förlusten efter att Djurgården fallit med 5-4, och därmed är segersviten bruten.

– Vi var inte på hugget. Vi var lama. Jag vet inte varför, jag har inget bra svar på det, säger poängmaskinen och poängligatvåan Emelie Lindström som blev poänglös.

– Säsongen har varit bra för mig, men ibland vill det sig inte och idag var en sådan dag. Tidigare under säsongen har vi haft bra flyt, saker och ting har trillat på och vi har knappt tänkt på att vi varit obesegrade. Vi har väl nästan bara väntat på att den här plumpen ska komma.

Problem ekonomiskt

Inför säsongen var det stora diskussioner om föreningens ekonomiska problem, men det är inget som – bevisligen – påverkat spelet på plan.

– Det där är inget som vi brytt oss om eller fokuserat på, vi har bara påverkat det vi kan påverka och det är spelet på plan, säger Emelie Lindström.

– Den här förlusten är inget som vi gräver ner oss för heller. I år har vi många spelare som stigit fram och tagit ansvar och vi ska fortsätta leverera. Vi har bra chans att gå hela vägen.

FAKTA

Resultat Superligan damer:

Falun–Djurgården 5–4 (2–0, 2–3, 1–1)

Falun: Johanna Holmbom 3, Erika Andersson 2. Djurgården: Sandra Mattsson, Malin Eriksson, Moa Tschöp, Matilda Rotevall.

Publik: 384.

Linköping–Rönnby 2–7 (2–2, 0–2, 0–3)

Linköping: Emma Stenborg, Emelie Rosén. Rönnby: Madelene Backlund 2, Moa Schilström 2, Sanna Scheer, Rebecca Norman, Helena Lundqvist.

Publik: 136.

Täby–Endre 4–8 (2–3, 1–2, 1–3)

Täby: Ellen Sjöström 2, Sofie Eklöw, Sara Attermo. Endre: Anna Jakobsson 4, Isabelle Ruthström 2, Jennifer Hellgren, Sabina Wedberg.

Publik: 143.

Jönköping–Karlstad 3–4 (2–2, 0–0, 1–2)

Jönköping: Hannah Aronsson, Johanna Johansson, Matholda Groth Nilsson. Karlstad: Ida Persson, Beatrice Lundberg, Mikaela Målström, Moa Vieweg.

Publik: 272.

Dalen–Sala 6–2 (3–2, 1–0, 2–0)

Dalen: Lina Örnberg 2, Isabell Larsson, Amanda Dahlin, Linn Lundström, Sandra Larsson. Sala: Caroline Rengren, Matilda Eriksson.

Publik: 224.

Iksu–Huddinge 6–2 (1–1, 2–0, 3–1)

Iksu: Frida Rydfjäll 2, Cassandra Edberg, Jenny Gustafsson, Therese Andersson, Julia Nordin. Huddinge: Sani Klinga, Nadja Nielikäinen.

Publik: 242.

Kais Mora–Pixbo 5–3 (4–1, 0–1, 1–1)

Kais Mora: Sara Kristoffersson 2, Anna Wijk, Therése Karlsson, Amanda Larsson. Pixbo: Julia Larsson, Johanna Dahlin, Sofie Engel.

Publik: 376.