Defensiv back frälste AIK

”Måltorkan sitter i skallen”

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Egebrant.
SPORTBLADET

SSL:s två målsnålaste lag möttes – då klev defensive backen Alexander Egebrant fram och avgjorde för AIK borta mot Helsingborg med sitt första mål för säsongen.

– Det är alltid skönt att hänga dit den, säger matchvinnaren.

AIK och Helsingborg är SSL:s målsnålaste lag – och det krävdes också en defensiv back för att avgöra matchen lagen emellan.

AIK ledde med 4-2 i mitten av sista perioden på bortaplan, men Helsingborg åt ikapp gapet och kvitterade innan matchen var över.

På övertid klev sedan AIK-backen Alexander Egebrant, 26, fram och avgjorde med sitt första mål för säsongen.

Egebrant snappade upp bollen, avancerade och skottade in avgörandet.

– Det var ett viktigt mål, men det är inte snack om att jag bröt någon måltorka. Jag är ingen som gör speciellt mycket mål, men visst var det skönt att den här bollen smet in, säger Egebrant.

– Det var skönt vi kunde få lite skitmål i den här matchen för det är vi inte bortskämda med innan. Vi har alla kompetenserna för att göra mål men det gäller att få ut det på plan också. Vi spelar bra och kommer till lägena men sätter inte bollarna. Nu har det börjat sätta sig i skallen hos många.

Jönköping föll

AIK är tia och Helsingborg elva i tabellen, så poängen var viktiga för AIK.

Men faktum kvarstår att båda lagen har problem med målskyttet: båda lagen har bara mäktat med 29 mål framåt.

Jumbon Jönköping är näst sämst med 36 gjorda mål.

– Det är inte bra men jag hade varit mer orolig om försvaret inte fungerade och vi släppt in massa mål, säger Egebrant.

– Det känns ändå som att vi har något på gång i laget. Vi har haft en tuff generationsväxling sedan guldåren och fjolåret var ett läroår, men i år har vi tagit kliv framåt och det ska vi fortsätta göra.

Karlstad vann den viktiga bottenmatchen mot Jönköping med 7-6. Adam Brobakken såg ut att rädda poäng för Jönköping när han gjorde 6-6 med 42 sekunder kvar av matchen – men bara sju sekunder senare sköt Kristian Wendel matchvinnande 7-6 för Karlstad med sitt tredje mål för kvällen. Jönköping är nu sist i tabellen på fem poäng, en poäng efter Mullsjö och Karlstad på plats tolv och tretton.

FAKTA

Resultat, superligan herrar:

Jönköping–Karlstad IBF 6–7 (3–2, 2–3, 1–2)

Jönköping: Johan Anderson 3, Gustaf Ihrman, Martin Källberg, Adam Brobakken. Karlstad IBF: Kristian Wendel 3, Daniel Falk 2, Erik Nilsson, Rasmus Borsch.

Publik: 722.

Helsingborg–AIK 4–5 (1–1, 0–2, 3–1, 0–1)

Helsingborg: Kevin Björkström 2, Mattias Ljunggren, Daniel Johnsson. AIK: Kevin Lieback Asp, Kevin Lundgren, Fredrik Stenswed, Daniel Thorsson, Alexander Egebrandt.

Publik: 825.