Sköt hattrick direkt i comebacken

”Saknat en spelare av hennes kaliber”

Foto: BILDBYRÅN
Camilla Jordansson.
SPORTBLADET

Veteranen Camilla Jordansson har missat hela hösten på grund av en tåskada.

Mot IKSU gjorde hon comeback och svarade för ett hattrick direkt när Pixbo föll med 6-10.

–  Vi har saknat en spelare av hennes kaliber, säger tränaren Jacob Bandling Melin.

Camilla Jordansson, 29, har missat hela hösten på grund av en skadad stortå som opererades i augusti och där rehabiliteringen dragit ut på tiden.

Mot IKSU kunde innebandyveteranen, med 37 landskamper och ett VM-guld på meritlistan, äntligen göra comeback i damernas SSL.

”Ännu fler lägen”

Matchotränad slog hon till med ett hattrick och totalt fyra poäng när hennes Pixbo föll med 6-10.

– Att säga att jag är förvånad över att hon kommer in och levererar är fel, men visst är det mer än vad man hade hoppats på. Jag hoppades bara att hon skulle kunna vara med i hela matchen och att hon inte skulle få några bakslag, säger tränaren Jacob Bandling Melin.

– Hon hade ännu fler lägen och kunde ha gjort fler mål. Att hon kommer tillbaka är väldigt bra för vår del, vi har en tunn trupp och det har saknats spelare av hennes kaliber. Hon har kämpat hårt med rehabiliteringen hela hösten och det är skönt att hon är tillbaka.

Pixbo orkade stå emot IKSU i två perioder då man hade ledningen med 5-4. Sista perioden vann dock gästerna med 6-1.

Drar ifrån

Det gör att IKSU tillsammans med Djurgården och Kais Mora drar ifrån i tabelltoppen. Pixbo kämpar om en slutspelsplats och är just nu åtta i sammandraget.

– Vi ska till slutspel, det finns inget annat. Det är inte mot lag som IKSU vi ska vinna, vi har viktigare matcher. Vi gjorde det bra i två perioder idag men orkade inte på slutet, säger Bandling Melin.