Han tar poängkungens plats i VM-truppen

Talangen in: ”Det stämmer”

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Rudd tar plats i VM-truppen.
SPORTBLADET

Faluns poängspruta Alexander Galante Carlström missar VM – och nu kan Sportbladet avslöja att det blir klubbkompisen och talangen Alexander Rudd som tar hans plats.

– Det stämmer, bekräftar förbundskaptenen Jan-Erik Vaara.

Alexander Galante Carlström, 23, fick en bristning i låret i fredagens VM-genrep mot Norge och efter tisdagens magnetröntgen står det klart att Faluns forward blir borta från innebandyn i 4-6-veckor. Han missar därmed VM.

Nu kan Sportbladet avslöja vem som ersätter.

Förhandstipsen har handlat om Alexander Bodén, 31, och Martin Karlsson, 23, men istället väljer förbundskapten Jan-Erik Vaara att satsa på Alexander Rudd, 20.

Rudd har gjort 19 poäng på nio matcher med Falun i SSL höst och är fyra i den totala poängligan.

– Han känns spännande. Han har utvecklats enormt det senaste året och har gått framåt på varje landslagssamling. Han har mognat rejält, säger Vaara.

”Vi har gått framåt”

– Dessutom tog han beskedet om att han blev VM-reserv på ett moget sätt och det gör mig glad. Alexander är en mångsidig spelare som kan spela på många positioner vilket skapar många möjligheter för oss.

Men någon direkt ersättare till Alexander Galante Carlström är det inte.

– Nej, ingen kan ersätta Carlström på det sättet, och den som ligger närmast att göra det i truppen är nog Johannes Larsson.

VM drar igång på söndag med match mot Polen.

– Jag är inte den som svänger med superlativer, men det känns ganska bra och vi har gått framåt. Vi ser fram emot turneringen, säger Vaara.