Granlo inblandat i slutspelsstriden

Tre lag slåss om två platser: ”Allt i egna händer”

Foto: BILDBYRÅN
Lagkaptenen Johan Samuelsson och tränaren Magnus Näsman.
SPORTBLADET

Nykomlingen Granlo har varit en sensation hela SSL-säsongen och har sett ut som ett givet slutspelslag – men efter förlusten mot Falun är man nu inblandade i kampen kring slutspelsstrecket.

–  Men vi har allt i egna händer och brukar gilla när det drar ihop sig till viktiga matcher, säger tränaren Magnus Näsman. 

Granlo hade inte mycket att hämta mot serietvåan Falun och föll med 10-3.

– De var vassare och det kändes som att vi bara vann två dueller på hela matchen, och det speglar också matchresultatet. Vi får tacka för lektionen, säger centern Johan Samuelsson till TV4 Sport.

Granlo har gjort en sensationellt bra debut som SSL-nykomling och har haft en slutspelsplats under mer eller mindre hela säsongen, men efter förlusten mot Falun är man nu indragna kring slutspelsstrecket inför sista omgången.

”Allt i egna händer”

Sjuan Granlo och åttan Caperiotäby står på 40 poäng medan nian AIK har 38 poäng.

– Men vi har allt i egna händer och brukar gilla när det drar ihop sig till tuffa matcher, och det hoppas och tror jag att vi kan göra igen. Vi måste vara kloka i sättet vi spelar på, menar tränaren Magnus Näsman till TV4 Sport.

I den sista omgången spelar både Caperiotäby och AIK på bortaplan medan Granlo, som är seriens bästa hemmalag, ställs mot seriefemman Dalen på hemmaplan.

– Vi känns trygga på hemmaplan. Vi kan varje centimeter av hemmaborgen och det vet vi om, säger Samuelsson.

– Vi summerar inte säsongen förrän efter 26 omgångar och det är bara en match kvar, men vi har en bra känsla. Klarar vi det här kommer vi in som underdogs med medvind i slutspelet, säger Näsman.

FAKTA

Falun–Granlo 10–3 (4–0, 2–3, 4–0)

Falun: Alexander Galante Carlström 4, Johannes Skog 2, Emil Johansson 2, Rasmus Enström 2. Granlo: Andreas Lindqvist, Kristoffer Asp, Jonas Berglund.

Publik: 804.

ARTIKELN HANDLAR OM