”Tack Kung Gillek”

Caperiotäby tackar förre AIK-spelaren

Foto: BILDBYRÅN
David Gillek.
SPORTBLADET

Förre AIK-spelaren David Gillek låg bakom alla målen när Mullsjö besegrade AIK och därmed såg till att Caperiotäby tog sista slutspelsplatsen.

– Jag har fått flera sms från Caperiotäby som tackar mig, säger Gillek.

David Gillek, 30, var under ett par säsonger firad stjärna i AIK och landslaget men 2011 fick han inget nytt kontrakt med klubben.

I sista SSL-omgången låg Mullsjöforwarden bakom alla fem målen när västgötarna 5-3-vann mot just AIK och därmed grusade motståndarnas slutspelsplaner. Hade AIK vunnit hade laget krånglat sig förbi Caperiotäby och tagit åttondeplatsen.

– Jag har fått sms från både tränaren och Patrik Hagberg i Caperiotäby. Hagberg skrev ”Tack Kung Gillek”. Det är kul när man blir uppskattad och jag kan bara önska dem lycka till i slutspelet, säger Gillek.

”Hellre sett AIK”

– Men egentligen hade jag hellre sett AIK gå till slutspel. Jag har inget agg mot klubben längre även om jag inte fick något nytt kontrakt. Just då fanns inga pengar, många lämnade och man skulle satsa ungt. Jag har pratat ut med de som styr klubben så det är utagerat.

Patrik Hagberg, 28:

– Det är mycket kärlek till David Gillek just nu. Men att vi snuvade just AIK på slutspelsplatsen betyder inte så mycket, det var själva slutspelsplatsen som var det viktiga.