Spelade inget – blev matchhjälte

Victor Andersson frälste Storvreta

Foto: BILDBYRÅN
Victor Andersson.
SPORTBLADET

Storfavoriten Storvreta tvingades till straffavgörande mot Granlo i första kvartsfinalen.

Då kastade tränaren Magnus Jäderlund in Victor Andersson som inte spelat en enda minut – och han avgjorde.

–  Det var bara att njuta av situationen, säger matchhjälten.

Expertisen har varit enig; trefaldiga mästarna Storvreta ska enkelt slå ut nykomlingen Granlo i slutspelet.

Men första kvartsfinalen blev en rysare. I sista minuten sköt Granlo 5-4 innan Storvreta kvitterade till 5-5 med bara 20 sekunder kvar.

Matchen fick avgöras på straffar – och då kastade coachen Magnus Jäderlund in Victor Andersson, 22, som inte spelat ett enda byte på hela matchen.

Och han avgjorde med en kylig straff.

– Han har gjort det där innan i andra matcher. Han är otroligt skicklig och kall i de där situationerna och jag tvivlade inte en sekund på att han skulle sätta den, säger Jäderlund.

”Ganska dålig straff”

– Att avgöra på straffar är på något sätt optimalt. Det handlar om massor av nerver och det skiljer stora från små, pojkar från män. Och straffläggningen ägde vi.

Victor Andersson:

– När klockan började ticka ner i sudden så visste jag att jag kunde få chansen att slå en straff, så jag började förbereda mig. Jag såg bara chansen att bli hjälte. Egentligen var det en ganska dålig straff, men deras keeper sjönk in långt i mål och gav mig mycket att skjuta på.

Annars var det Storvretas stjärnfemma som var det stora segervapnet. Mika Kohonen, Hannes Öhman och Henrik Stenberg låg bakom fyra av fem hemmamål.

– De fick mycket speltid och var konstant i anfallszon. Det var total dominans från vår sida, men Granlo försvarade sig bra. Men jag är inte överraskad, de är ett bra lag, säger Jäderlund.

FAKTA

Storvreta–Granlo 6–5 e str (2–3, 1–0, 2–2, 0–0, 1–0)

Storvreta: Henrik Stenberg 3, Mika Kohonen, Mattias Samuelsson. Granlo: Johan Samuelsson 2, Jonas Berglund, Rikard Grönblad, Anton Samuelsson.

Publik: 1 692.