Defensivt haveri: 'På tok för dåliga'

Storförlust för Dalen: ”Släpper till alldeles för mycket”

SPORTBLADET

Dalens försvarsspel har rämnat.

Laget har släppt in 24 mål på två matcher och föll stort i första kvartsfinalmötet mot Linköping.

– Vi släpper till alldeles för mycket, det är på tok för dåligt, säger veteranen Alexander Bodén.

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Bodén.

Fjolårsfinalisten Dalen – som i somras tappade en handfull landslagsspelare – har gjort en överraskande bra säsong sett till förväntningarna.

Men nu, när det gäller som mest, har lagets försvarsspel rämnat totalt.

I det första kvartsfinalmötet mot Linköping föll laget med hela 13-5 och eftersom man släppte in elva bollar i sista SSL-omgången så har man nu släppt till 24 mål på två matcher. Tidigare under säsongen har laget släppt in som mest åtta mål i en och samma match.

– Jag vet inte vad som har hänt. Vi släpper till alldeles för många lägen, är dåliga på att täcka och när vi släpper in mål tvingas vi jaga och öppnar upp oss ännu mer, säger forwarden Alexander Bodén, 31.

Utnyttjade Dalens blottor

– Vi måste återgå till det försvarsspel som vi haft tidigare under året och som varit så bra. Det är prioritet ett. Vi måste komma närmare motståndarna, vara aktivare, stänga luckorna.

Linköping utnyttjade Dalens blottor hänsynslöst. Första målet kom efter bara dryga minuten och sedan var det Linköpings match hela vägen till slutsignalen.

– Vi fick en usel start. Vi var taggade men det var inte vår dag. Linköping är ett bra lag, men det var vi som var dåliga och gjorde dem bra. Vi får inte ge dem de här ytorna, menar Bodén.

– Men vi lägger oss inte ner och dör för det här. Det är trots allt bara 0-1 i matcher och det är bättre att förlora så här än efter ett straffavgörande, nu vet vi att alla måste upp på tå. Vi var inte riktigt där idag men vi tappade första matchen i slutspelet ifjol också, så vi hoppas vi kan samla kraft att vända precis som vi gjorde då.

FAKTA

Linköping–Dalen 13–5 (5–2, 4–3, 4–0)

Linköping: Martin Karlsson 3, Per Marcus Johansson 2, Marcus Johansson 2, Jesper Johansson, Johan Astbrant, Jonas Ågren, Oskar Hänninen, Elias Bard, Martin Karlsson. Dalen: Alexander Bodén 2, Anton Ermling, Ketil Kronberg, Johan Eriksson.

Publik: 1 089.