Norske storstjärnan glänste för Dalen

Förstafemman låg bakom alla SJU målen

Foto: BILDBYRÅN
Dalens Ketil Kronberg och Johan Eriksson jublar.
SPORTBLADET

Linköping vann med förkrossande 13-5 i första kvartsfinalen.

Då röt norske landslagsmannen och lagkaptenen Ketil Kronberg till, levererade fem poäng och ledde Dalen till en klar 7-2-seger i returmötet.

– Nu spelar vi så uppoffrande som vi måste göra, säger han.

Efter 13-5-förlusten mot Linköping i den första kvartsfinalmatchen hade Dalen ett krismöte.

– Vi pratade om inställningen och arbetsinsatsen. Vi kom helt fel in i den första matchen och låg under tidigt. Det gjorde att vi jagade en och en, men vi måste jobba tillsammans för att nå någonstans, säger lagkaptenen Ketil Kronberg, 32.

”Jag var förbannad”

Mötet fick efterfrågad effekt: i andra kvartsfinalen körde Dalen över Linköping, vann med 7-2 och förstafemman levererade samtliga sju mål. Ketil Kronberg – fjolårets stora slutspelskung – noterade fem poäng.

– Vi spelade långt under vår förmåga i första matchen och jag var förbannad, både mig själv och laget. Jag är en av de som ska leverera och det gjorde jag inte i den matchen, men idag lossnade det och det är inte varje dag man är med om sju mål framåt, säger Kronberg.

– Nu gick vi tillbaka till grunderna där vi täcker skott, hjälper varandra och spelar som ett lag. Det är så vi måste agera.

Norrmannen menar dock att pressen ligger på Linköping i matchserien som nu är utjämnad till 1-1 i matcher.

– Vi vet att vi är bra lag som krigar för varandra, men det är Linköping som har serven i och med hemmaplansfördelen. Det är de som är i förarsätet, säger han.

FAKTA

Matchfakta:

Dalen–Linköping 7–2 (1–0, 3–0, 3–2)

kvartsfinal 2 i bäst av 5

Dalen: Ketil Kronberg 3, Johan Eriksson 3, Alexander Bodén. Linköping: Anton Karlsson, Johan Astbrant.

Publik: 1 238.

1–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM