Mästarna i gungning: ”Har all press på sig”

Regerande mästarna tvingade till femte match

Foto: BILDBYRÅN
Granlos målvakt Tomas Åhrberg.
SPORTBLADET

Nykomlingen Granlo skräller vidare och vägrar att förlora på hemmaplan.

Det har tvingat fram en femte och avgörande kvartsfinalmatch mot trefaldiga mästarna Storvreta.

– Vi lyfts fram av den enorma stämningen på hemmaplan, säger Johan Samuelsson.

Granlo är SSL-säsongens stora skrällag och laget har fortsatt att leverera imponerande bra spel i slutspelet.

Nykomlingen – som bara förlorat en hemmamatch på hela säsongen – vann med 8-4 mot Storvreta i den fjärde kvartsfinalen och kvitterade därmed matchserien till 2-2 och tvingar fram en femte och avgörande match.

– Vi är starka hemma och lyfts fram av den enorma stämningen. Publiken är som en sjunde spelare för oss och lyfte hela laget idag trots att vi låg under med 3-1, säger Granlos stjärna Johan Samuelsson.

– Ingen har räknat med att nykomlingen skulle kunna rubba mästarna, men vi har dem i gungning. Men ”cirkus Granlo” ska inte stanna i Uppsala efter nästa match, utan vi ska dra vidare i Sverige med vår föreställning.

Tagit tre raka guld

Storvreta – som vunnit tre raka guld och som inför säsongen värvade landslagsbacken Rasmus Sundstedt för rekordsumman 500 000 kronor – är storfavoriter att vinna SM-guld, men är alltså i gungning.

– Storvreta har all press på sig. De vet att de måste vinna. De har målats upp som den största favoriten någonsin, som ”Real Vreta”. Att åka ut mot en nykomling skulle verkligen inte vara kul för dem, säger Samuelsson.

   

Warberg låg under med 3-1 mot Pixbo och var på väg ut ur slutspelet – men vände och vann med 4-3 efter övertid och kvittade därmed matchserien till 2-2. Den femte och avgörande matchen spelas i Varberg.

FAKTA

SM-slutspel herrar:

Granlo–Storvreta 8–4 (1–3, 4–1, 3–0)

kvartsfinal 4 i bäst av 5

Granlo: Christoffer Ekstrand 2, Anton Samuelsson 2, Patrik Svensson 2, Jonas Berglund, Johan Samuelsson. Storvreta: Hannes Öhman 2, Henrik Stenberg, Mika Kohonen.

Publik: 1 441.

2–2 i matcher.

Pixbo–Warberg 3–4 (3–2, 0–1, 0–0, 0–1)

Pixbo: Oskar Henriksson, Andreas Johansson, Patrik Malmström. Warberg: Rickard Eriksson 2, Mattias Wallgren, Tero Tiitu.

2–2 i matcher.