Magsjuk stjärna fixade semifinalplats

Kais Mora vidare efter drama

SPORTBLADET

Magsjuk och knappt någon sömn – men Sara Kristoffersson fanns med i den avgörande kvartsfinalen mot Endre.

Och då sköt hon Kais Mora vidare till semifinal.

– Det var så himla skönt att vi kunde knyta ihop säcken, säger matchvinnaren.

Foto: BILDBYRÅN
Sara Kristoffersson.

Kais Mora och Endre möttes för fjärde säsongen i rad i kvartsfinalspelet i damernas SSL-slutspel och för fjärde året i rad krävdes fem matcher för att få fram en vinnare.

Kais Mora hade vunnit de två första hemmamatcherna med 7-1 och 12-2 och var givetvis storfavoriter inför den femte och avgörande matchen.

Men Endre gjorde en stormatch och tog avgörandet till övertid. Men där kunde Kais Mora avgöra genom storstjärnan Sara Kristoffersson, 27 – som legat magsjuk under natten.

”Ingen rolig natt”

– Jag hade ingen rolig natt alls och fick knappt någon sömn. Vi tog beslut ett par timmar innan match att jag skulle spela. Jag hade inte så mycket ork utan fick spela smart. Det var ett byte i taget gällde, säger Kristoffersson som alltså ändå blev matchvinnare.

– Jag brände ju först en straff men gjorde mål i power play-läget efteråt. Det var så himla skönt att vi kunde sy ihop den här säcken.

Kais Mora blir därmed fjärde och sista lag till semifinal. Där ställs man mot fjolårets SM-finalmotståndare Iksu.

– Det spelar inte så stor roll vilka vi möter, vi ska bara koncentrera oss på vårt spel. Vi ska göra allt för att vinna, säger Kristoffersson.

FAKTA

Kais Mora–Endre 4–3 e förl (2–2, 1–1, 0–0, 1–0)

Kais Mora: Sara Kristofferson 2, Amanda Wall, Johanna Persson. Endre: Anna Jakobsson, Malin Andréason, Tanja Stella.

Publik: 705.

Kais Mora vidare med 3–2 i matcher.

Så går semifinalerna – Gustavsson tippar

Djurgården – Rönnby 3-1

Djurgården, som har fördel av en extra hemmamatch, är favoriter. Djurgården har de vassaste spetsarna där poängdrottningen Emelie Lindström – elva poäng på fyra kvartsfinalmatcher – är i kalasform. Tillsammans med Hermine Dahlerus och Moa Tschöp utgör Lindström en sylvass matchvinnartrio. Rönnby har ett homogent lag med veteranen Karolina Widar i spetsen, men har inte samma exceptionella offensiva spets som Djurgården, och därför räcker det inte till.

Iksu – Kais Mora 3-2

Förra säsongen vann Iksu SM-finalen mot Kais Mora med förkrossande 7-1. Men det här blir en jämn serie. Iksu gäller som knapp favorit i kraft av en extra hemmamatch. Det vimlar av både rutin och framåtanda i Iksu. Främsta styrkan är den fantastiska bredden. Kais Mora har några spetsar av yppersta klass – inte minst Sara Kristoffersson, Anna Wijk, Therese Karlsson och Silvana Nötzli – men det tunnas ut ganska snabbt och det känns tveksamt att laget orkar störa Iksu över fem matcher.