Nykomlingen: ”Tror de ångrar sig…”

Tidernas innebandyskräll kan vara på gång

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Näsman.
SPORTBLADET

Storvreta har vunnit tre raka SM-guld och är storfavoriter till att plocka ett fjärde.

Men uppstickaren och nykomlingen Granlo har tvingat mästarna till en femte och avgörande kvartsfinalmatch – och därmed hänger en av de största innebandyskrällarna någonsin i luften.

– De trodde att vi var det lättaste motståndet, säger tränaren Magnus Näsman.

Storvreta har tre raka SM-guld, vann grundserien i SSL och är storfavoriter att vinna ett fjärde raka SM-guld.

I kraft av grundserievinsten fick laget förmånen att välja kvartsfinalmotståndare först, och valde då nykomlingen och skrällgänget Granlo. Någon enkel resa har det dock inte blivit för de regerande mästarna som tvingats till en femte och avgörande match som spelas under måndagen.

Skulle Granlo vinna innebär det en av de största skrällarna någonsin i SSL.

– Jag sa det innan kvartsfinalserien och jag säger det nu – de får ångra sitt val. Och jag tror redan de ångrar sig. De trodde vi var det lättaste motståndet. Jag var 100 procent säker på att de skulle välja Caperiotäby, nu valde de oss och då slår vi ut dem på måndag, säger Granlos tränare Magnus Näsman.

”Fest för dem nu”

Storvreta, som har fjolårets guldlag intakt plus kryddat med halvmiljonsvärvningen Rasmus Sundstedt, har givetvis pressen på sig.

– Det är fest för dem nu, det fattar alla.  Att få en sådan här match mot oss... det är det alla lag vill ha, säger Storvretas skarpskytt och veteran Hannes Öhman.

– Det här är slutspel och det är dags för oss att fatta det. Vi har inte spelat slutspelsinnebandy än utan vi är sämre än vi varit under hela säsongen. Vi spelar ett alibispel, det är så dåligt. Men vi vinner den här matchen, inget snack om saken.