Favoriten vidare efter jätterysare

Foto: TV4 SPORT
SPORTBLADET

Det satt långt inne, men storfavoriten Storvreta är klara för semifinal.

Den avgörande kvartsfinalen mot Granlo vanns med 4-3.

– Vi vinner för att vi vågar, säger matchvinnaren Hannes Öhman.

Trefaldiga svenska mästarna Storvreta var illa ute i den femte och avgörande kvartsfinalen mot nykomlingen Granlo.

Gästerna från Sundsvall ledde med både 2-0 och 3-2 innan Storvreta kunde vända och vinna i den sista perioden.

Veteranen Hannes Öhman, 36, blev stor matchvinnare med sitt 4-3-mål knappt fyra minuter från slutet. Finländaren klev in och tryckte in bollen i bortre krysset.

– Jag är osynlig hela matchen, jag visste inte var jag var och hade ingen energi, men jag fick förtroende och får tacka för det, säger Öhman till TV4 Sport.

– Jag är äldst i laget och vet inte hur länge jag håller på, så jag måste ta tillvara på det här och njuta fullt ut.

Nu väntar Dalen

Storvreta är därmed vidare till semifinal med 3-2 i matcher.

– All heder åt Granlo. De spelar destruktivt mot oss, var skoningslösa och vi fick verkligen kämpa för det här. Om vi inte går för 100 % så är vi inte bättre än något lag i den här serien, säger Öhman.

– Vi visste att det skulle bli en tuff matchserie, men framförallt så förväntar vi oss mer av vårt eget spel. Vi måste höja oss rejält. Men det är en styrka att vi kan gå vidare utan att vara på topp.

I semifinal ställs Storvreta mot Dalen. I den andra semifinalen ställs Falun mot Pixbo.

FAKTA

Storvreta–Granlo 4–3 (0–2, 1–1, 3–1)

Storvreta: Mattias Samuelsson, Rasmus Sundstedt, Fredrik Holtz, Hannes Öhman. Granlo: Christoffer Ekstrand, Anton Samuelsson, Johan Samuelsson.

Publik: 2 473.

Storvreta vidare med 3–2 i matcher.

Warberg–Pixbo 5–6 e förl (3–3, 1–1, 1–1, 0–1)

Warberg: Henrik Olofsson 3, Magnus Svensson, Kim Hadelund. Pixbo: Emil Julkunen 3, Patrik Malmström 2, Florian Kuchen.

Publik: 2 200.

Pixbo vidare med 3–2 i matcher.

Så går det i semifinalerna – Gustavsson tippar

Storvreta – Dalen 3-1

Semifinalen blir en repris på fjolårets SM-final. Storvreta, med tre raka SM-guld i bagaget, är storfavoriter även om spelet i kvartsfinalen mot svårspelade Granlo inte imponerade nämnvärt. Den inneboende potentialen är dock skyhög, och att matchvinnare som Fredrik Holtz och Hannes Öhman blixtrade till i sista kvarten bådar gott för Uppsalalaget. Dalen är i bra form, har en effektiv förstakedja med Ketil Kronberg i spetsen – men saknar bredden för att störa Storvreta.

Falun – Pixbo 3-2

Falun hade oväntat stora problem med Caperiotäby i kvartsfinalen men kunde till slut avgöra tack vare att spetsarna Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström levererade när det behövdes som mest. Falun och Pixbo har lag som är jämnstarka, men känslan är att just stjärnduon Enström och Galante Carlström blir tungan på vågen för dalalaget. Pixbo har några rutinerade pjäser (Daniel Calebsson, Henrik Quist) som kommer betyda mycket i det här matchserien, men troligen räcker det inte.