Blev målskytt i comebacken

SPORTBLADET

Frida Norström gjorde comeback i SM-finalreprisen.

Och blev målskytt direkt när Iksu vann med 5-3 mot Rönnby.

– Det var extremt kul att vara tillbaka och att få vinna direkt, säger centern.

Comebacker inom innebandyn är ett säkert vårtecken.

När Iksu mötte Rönnby – en repris på förra vårens SM-final – så gjorde såväl Frida Norström, 22, som Helena Lundqvist Cabrera, 32, SSL-comeback för Iksu respektive Rönnby, efter att ha lagt av efter SM-finalen ifjol.

Två landslagsmeriterade spelare som kryddar det annalkande SM-slutspelet ytterligare.

I comebackmötet var det Frida Norström som glänste mest, med ett mål i Iksus 5-3-viktoria.

– Det stod två mål i protokollet, men jag gjorde bara ett. Senaste matchen jag spelade var fjolårets SM-final mot just Rönnby som vi förlorade, så det kändes skönt att få revansch. Det var riktigt kul att vara tillbaka på planen igen, säger centern.

– I våras var jag trött på innebandyn, kroppen var seg och jag spelade med en stressfraktur. Jag behövde ladda batterierna. Nu har jag varit i väg på en långresa i USA och Australien och kom hem i slutet av januari. Jag har haft lite kontakt med Iksu medan jag varit borta, och när jag kom hem ville de att jag skulle komma och träna, och jag kände att det skulle bli kul. Jag känner mig full av energi och hoppas kunna bidra med något. Dessutom är slutspelstiden den bästa delen av säsongen.

För storlaget Iksu, som nyligen bytt tränare och förlorat fem av sex matcher under 2014, var segern mot Rönnby en nystart.

– Vi har gjort om en del, men jag tycker det kändes bra och vi hade ett bra lugn. Jag har ju inte varit med innan, men får vi spela ihop oss så tror jag detta kan räcka långt. Vi drömmer alltid om SM-guld.

Helena Lundqvist Cabrera noterade en assist för Rönnby.

■ ■ ■

Inte nog med att Frida Norström och Helena Lundqvist Cabrera är tillbaka i SSL - även Johanna Dahlin, 25, är redo för comeback. Forwarden, med fyra landskamper på meritlistan, har varit spelande tränare för Pixbos division två-lag den här säsongen, men ska nu lira SSL-innebandy igen. Hon fanns dock inte med under söndagen när Pixbo föll med 4-6 mot Dalen.

ARTIKELN HANDLAR OM