Sirius stängde ner målglade Warberg

Nykomlingen överraskade igen

Foto: PIC-Agency
SPORTBLADET

Warberg är SSL:s målgladaste lag.

Men mot Sirius körde man in i en vägg – och föll med 2-4.

– Vi har ett försvarsspel som kan vinna matcher åt oss, säger Sirius målkung Peter Berlin.

Nykomlingen Sirius tippades i botten av tabellen av en enig expertkår inför den här SSL-säsongen.

Men laget har överraskat. Med fem omgångar kvar är serietian bara två poäng i från en slutspelsplats.

– Målet är att hålla oss kvar, men vi tar en match i taget och sedan får vi se hur långt det räcker. Alla matcher i den här serien är tuffa, men jag tycker att vi krigat till oss välförtjänta poäng. Många tippade att vi skulle åka ur, men jag tycker vi bevisat att vi ska vara kvar, säger storskytten Peter Berlin, 25.

Mot Warberg levererade laget en ny skrällseger.

Hallänningarna, som under den här säsongen lanserat ett offensivare och aggressivare spelsystem, hade gjort 143 mål inför matchen mot Sirius. Det är mest i SSL och innebär ett snitt på drygt sju mål per match.

Men Sirius neutraliserade den offensiven. Uppsalalaget levererade en tät defensiv, släppte bara till två bollar och vann till slut med 4-2.

– Vi har ett energifyllt och disciplinerat försvarsspel som kan vinna matcher åt oss, och det har vi varit kända för länge. De (Warberg) hade mycket boll och förde spelet, men vi höll dem utanför oss, stängde bort dem från målet och skar av deras diagonalpassningar, säger Berlin.

– Hela vårt lag var pumpade med energi och då är det lätt att spela försvarsspel. Plus att vi hade bra målvaktsspel som vi haft hela säsongen.

Sirius hamnade i ett 0-1-underläge, men vände till 3-1 innan första perioden var över. Sedan satte Peter Berlin 4-2 med sitt 27:e mål för säsongen.

– Vi hamnade i en uppförsbacke, men fick tre raka mål som var psykologiskt viktiga för oss.

■ ■ ■

Fredrik Holtz dunkade in fyra mål, och noterade totalt sex poäng, när serieledarna Storvreta vann med 9-6 på bortaplan mot Växjö.

■ ■ ■

Dalen passerade Caperiotäby i tabellen och tog sig över nedflyttningsstrecket i kraft av 4-1-segern mot seriejumbon Jönköping. Två poäng skiljer Dalen och Caperiotäby i tabellen.

FAKTA

Sirius–Warberg 4–2 (3–1, 0–1, 1–0)

Sirius: Dan Johansson, Johan Eriksson, Mattias Jällrud, Peter Berlin. Warberg: Simon Palmén, Henrik Olofsson.

Publik: 1174.

Växjö–Storvreta 6–9 (1–3, 1–2, 4–4)

Växjö: Kristoffer Widlund 2, Markus Jonsson, Christopher Holmér, Jesper Sankell, Nilsson Christoffer. Storvreta: Fredrik Holtz 4, Mika Kohonen 2, Rickie Hyvärinen, Niklas Winroth, Joel Kanebjörk.

Publik: 1240.

Dalen–Jönköping 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Dalen: Alexander Bodén, Johan Eriksson, Martin Tokos, Christian Larsson. Jönköping: Johan Andersson.

Publik: 1275.

ARTIKELN HANDLAR OM