Klart: Kohonen fortsätter

”Jag vill vinna titlar”

SPORTBLADET

Storvreta bygger ett nytt storlag till nästa säsong.

Alexander Rudd är värvad – och nu förlänger också ikonen Mika Kohonen sitt kontrakt.

– Jag vill vinna titlar, och vi har laget för att göra det, säger Kohonen.

Storvreta har säkrat upp en urstark centrallinje till nästa säsong. Klubben har redan snott landslagsmannen Alexander Rudd, 21, från konkurrenten Falun, och nu förlänger också ikonen Mika Kohonen, 36, sitt kontrakt.

Finländaren har haft problem med knäet, men gjorde en operation i våras och gjorde comeback i höstas.

– För egen del gäller att knäet blir bättre och bättre hela tiden, och jag kommer vara redo när slutspelet startar. Innebandy är fortfarande det roligaste som finns och jag vill utvecklas och bli bättre, och Storvreta ger mig förutsättningarna för att göra det, säger Kohonen i ett pressmeddelande.

Avtalet är skrivet på ett år – och hur länge det blir spel får han se.

– Jag skulle vilja att det är många år till men kroppen är som den är. Så tar ett år i taget men hoppas och drömmer att det är mer än nästa säsong. Spelet har jag men om kroppen håller är en helt annan femma.

Sedan tidigare har Storvreta också förlängt med landslagsspetsarna Henrik Stenberg, 24, och Mattias Samuelsson, 30.

■ ■ ■

Helsingborg ser också om sitt hus inför nästa säsong. Klubben har gjort klart med finske landslagsbacken Asser Jääskeläinen, 24, inför nästa säsong.

– Jääskeläinen är en offensivt skicklig back vars passningsspel och skottstyrka sticker ut i positiv bemärkelse, säger Helsingborgs manager Kent Göransson till innebandymagazinet.se.

ARTIKELN HANDLAR OM