”Dalen ville inte spela innebandy”

Pixbo irriterade efter seger

SPORTBLADET

Dalen kom, till följd av magsjuka i laget, till spel med elva utespelare mot Pixbo.

Det blev förlust – och Pixbo var irriterade på gästerna.

– De var inte sugna på att spela innebandy, säger veteranen Daniel Calebsson.

Det var i torsdags som sju spelare i Dalen insjuknade i magsjuka – ett antal som sedermera växte till nio spelare. Därför försökte Dalen också flytta SSL-bortamötet mot Pixbo, men fick inget bifall av förbundet.

Umeålaget, som jobbar för nytt SSL-kontrakt, kom till spel med elva utespelare till slut – varav några som varit sjuka under torsdagen och fredagen – och föll med 6-9.

Ogillade lagets taktik

Och Pixbo var inte imponerade av gästerna och deras inställning till match.

– De var inte sugna på att spela innebandy, det verkade bara som att de ville stå bakom egna buren och kolla medan tiden gick. Det var vi som hade en plan, de hade ingen, säger Pixbos veteran Daniel Calebsson, 33.

– Dessutom var de hånfulla mot oss när de jublade efter sitt 1-0 och 2-0. Men det är bara att tacka och ta emot, det gav oss enorm energi och tändvätska. De jublade inte lika mycket vid slutsignalen om man säger så.

Jonatan Brolin, tränare Dalen:

– Jaså, sa han det? Jag får väl försöka vara den större personen i det här och inte säga så mycket om saken. Och Pixbo har inget med det där att göra. Vår chans var att spela lågt försvarsspel och styra tempot vilket vi lyckades med i första perioden, men i andra och tredje perioden tappade vi tålamodet. Men jag tycker att vi stod upp och krigade.

Var i ledning

Trots decimerat manskap så ledde Dalen med 4-3 en bra bit in i andra perioden, men Pixbo vände till 5-4 innan periodpaus och i sista perioden rann det iväg.

– De hade bra utdelning, speciellt i power play, men när vi tog ledningen i andra perioden så hade de inget att sätta emot, säger Daniel Calebsson.

Pixbo är fyra i tabellen medan Dalen är tolva.

FAKTA

Helsingborg–Granlo 7–6 (2–1, 4–3, 1–2)

Helsingborg: Daniel Johnsson 3, Mika Moilanen 2, Linus Nordgren, Jani Kukkola. Granlo: Robin Nilsberth 2, Anton Samuelsson 2, Christian Hjort 2.

Publik: 782.

Linköping–Sirius 4–3 (1–1, 2–2, 1–0)

Linköping: Marcus Johansson d.ä. 2, Marcus Johansson d.y. Simon Klein. Sirius: Peter Berlin 3.

Publik: 949.

Storvreta–Caperiotäby 8–3 (2–1, 3–2, 3–0)

Storvreta: Jesper Berggren 2, Joakim Olsson 2, Joel Kanebjörk, Mattias Samuelsson, Fredrik Holtz, Mika Kohonen. Caperiotäby: Mikael Karlsson 2, Robin Markström.

Publik: 1 597.

Pixbo–Dalen 9–6 (1–2, 4–2, 4–2)

Pixbo: Patrik Malmström 5, Emil Julkunen 2, Martin Östholm, Sebastian Degeryd. Dalen: Ketil Kronberg 2, Simon Sedin, Mattias Ljunggren, Martin Tokos, Patrik Suchanek.

Publik: 327.

Jönköping–Falun 3–5 (0–0, 1–2, 2–3)

Jönköping: Josef Sankell 2, Tomas Sladky. Falun: Alexander Galante Carlström 3, Johannes Larsson 2.

Publik: 385.

Warberg–Mullsjö 8–9 e förl (1–5, 3–1, 4–2, 0–1)

Warberg: Magnus Svensson 3, Rikard Eriksson, Henrik Olofsson, Daniel Gunnarsson, Lindblom Jimmy, Tero Tiitu. Mullsjö: David Gillek 3, Sebastian Palmqvist 2, Kasper Hedlund 2, Kim Hadelund, Nygårdh Johan.

Publik: 722.

ARTIKELN HANDLAR OM