”Var fult – men det får man ta”

Växjö skrällde mot AIK

Foto: BILDBYRÅN
Jubel i Växjö.
SPORTBLADET

Det var gott om heta känslor när Växjö skrällde mot AIK.

Något som gynnade Växjö.

– Äh, det var fula grejer, men det får man ta, säger Filip Kjellsson efter nykomlingens 9-6-seger.

Snackisen efter Växjös skrällseger mot AIK i innebandyns SSL handlade om AIK-backen Alexander Egebrandt och hans stämpling av Växjö-backen Johan Roos i den sista perioden.

Men Växjö lägger inget fokus på det, trots att det inte blev någon reprimand för Egebrandt.

– Det tog verkligen fart i mitten av sista perioden. Det var lite gruff och en del fula grejer, men det är sådant som man får ta. Nu är det lätt att sitta med facit i hand, men det kändes som att det gynnade oss faktiskt. Och domarna höll ihop det bra, säger Växjös Filip Kjellsson, 27.

Rookien i centrum

När det väl spelades innebandy så stod just Kjellsson i centrum. Forwarden, som länge ansetts som en av innebandy-Sveriges bästa spelare utanför SSL, sköt ett mål och spelade fram till tre i 9-6-vinsten och hans formation var inblandad i sex av målen.

Nu har han gjort 37 poäng – bäst i Växjö – under sin rookie-säsong.

Och allt i en ny position på plan.

– Det är första säsongen som jag går som center. Jag gillar att ligga lite längre bak i banan där jag kan fördela bollarna till forwards, säger Kjellsson, vars Växjö tog ett stort steg mot nytt SSL-kontrakt i och med segern.

Laget är elva i tabellen och har fem poäng ner till nedflyttningsstrecket. Fyra omgångar återstår.

– Vi har chans att vinna alla matcher, speciellt på hemmaplan. Det är klart att vi har koll på strecket, men vi måste kunna blicka lite uppåt också, säger Kjellsson.

FAKTA

Växjö–AIK 9–6 (2–2, 3–3, 4–1)

Växjö: Rickard Hessmer 3, Eric Roos 2, Valdemar Ahlroth, Christoffer Nilsson, Christopher Holmér, Filip Kjellsson. AIK: Kim Nilsson, Simon Jirebeck, Ron Sjöblom, Erik Andersson, Alex Kjellbris, Daniel Thorsson.

Publik: 1 226.

ARTIKELN HANDLAR OM