Här är en svensk Norge-hyllning

Dalen tog kliv mot nytt kontrakt

Foto: BILDBYRÅN
Ketil Kronberg (till vänster) och Johan Eriksson i Dalen firar (arkivbild).
SPORTBLADET

Pikarna haglar mellan Sverige och Norge i dessa OS-tider.

Men här är en svensk Norge-hyllning:

– Jag skulle inte byta bort honom mot någon annan spelare, säger Alexander Bodén om lagkamraten och norrmannen Ketil Kronberg.

Rivaliteten blomstrar mellan Sverige och Norge under vinter-OS i Sotji men i SSL-innebandyn är det andra tongångar.

Storstjärnan och norske ikonen Ketil Kronberg, 33, sköt två mål när Dalen 4-3-vann mot Linköping och efter matchen sparade inte lag- och kedjekamraten Alexander Bodén, 32 - som spelade fram till båda målen - på superlativen.

– Vi är fantastiskt glada att han spelar med oss. Det finns ingen som är så bra med bollen och samtidigt jobbar så hårt. Jag skulle inte byta honom mot någon annan spelare, varken från Sverige eller Norge, säger Bodén, och passar på att lägga till:

– Jag håller honom som vassare än Petter Northug faktiskt.

Närmare nytt kontrakt

Dalens seger innebär att laget, som spelat SM-final två år i rad, tog ett stort steg mot nytt SSL-kontrakt, även om man fortfarande ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Laget har fem poäng ner till Caperiotäby som just nu ligger på nedflyttningsplats, men en match mer spelad.

Förra veckan tvingades laget spela bortamatchen mot Pixbo trots att man hade nio spelare som varit magsjuka och där man kom till spel med endast elva utespelare och två målvakter.

– Vi kunde inte fokusera på så mycket annat än att genomföra den matchen. Men alla var tillbaka idag och vi får hoppas problemen för oss är över, säger Bodén.

Vad är det som gått snett i år?

– Vi visste att det här skulle bli en tät och tuff säsong, men vi hade hoppats på att kunna vara lite jämnare. Vi har vunnit fel matcher: vi har vunnit mot topplag men förlorat mot bottenlag. Men sedan går det inte jämföra serien i år med den för några år sedan, allt är så mycket jämnare numera och alla kan vinna mot alla. Vi har i alla fall satt oss i en bra sits inför avslutningen.

I lördagens andra match förbättrade Mullsjö sina slutspelsaktier genom att 7-4-vinna mot seriesexan Helsingborg och skutta upp till sjundeplatsen i tabellen. Det var 3-3 efter två perioder, men sedan sköt Mullsjö fyra raka mål och avgjorde bataljen.

FAKTA

Resultat från Superligan:

Mullsjö–Helsingborg 7–4 (1–1, 2–2, 4–1)

Mullsjö: Kasper Hedlund, Arvid Wibring Lindqvist, Kim Ganevik, Daniel Gidske, Kim Hadelund, Petter Van Keppel, Emil Kihlblom.

Helsingborg: Robin Crantz, Daniel Johnsson, Jani Kukkola, Linus Nordgren.

Publik: 907.

Dalen–Linköping 4–3 (2–1, 2–1, 0–1)

Dalen: Ketil Kronberg 2, Patrik Suchanek, Simon Sedin.

Linköping: Marcus Johansson d.y. 2, Martin Karlsson.

Publik: 900.

ARTIKELN HANDLAR OM