8-1-krossen i sista perioden

Växjö skrällvann med 12-6 mot Warberg

Foto: BILDBYRÅN STR
SPORTBLADET

Nykomlingen Växjö skräller vidare i SSL.

Laget besegrade Warberg med 12-6 efter utklassningssiffrorna 8-1 (!) i sista perioden – och nu är smålänningarna på väg mot slutspel.

– Vi tror på det vi gör och har självförtroende, säger forwarden Richard Hessmer.

Nykomlingen Växjö utmanar sensationellt om en slutspelsplats i SSL.

Laget, som är två poäng ifrån åttondeplatsen, levererade ett rejält styrkebesked borta mot seriefemman Warberg där man vann med klara 12-6 efter utklassningssiffrorna 8-1 i den sista perioden.

Då hade laget ändå tappat 4-1 till 4-5 inför sista akten.

– I andra pausen snackade vi bara om att komma tillbaka till vårt försvarsspel, ha fokus på det vi ska göra: ligga tätt i försvaret och utnyttja kontringarna. Och det gjorde vi med bravur, säger forwarden och tvåmålsskytten Richard Hessmer, 23.

– Jag vet inte vad man ska säga om sista perioden. Det kan inte hänt så många gånger i historien att ett lag vinner med 8-1 på den här nivån. Man får bara vara glad att det hände oss och det visar vilken enorm lagmoral vi har.

Förvandlingen

Men det är inte bara 8-1-perioden som imponerar – Växjös förvandling under 2014 är anmärkningsvärd.

I mitten av januari låg laget på nedflyttningsplats i SSL, men sedan dess har man vunnit fem av sex matcher, slagit tillbaka topplag som Pixbo, AIK och Warberg och närmat sig slutspelsplatserna.

– Vi har haft en hel del stolpe ut tidigare men hela tiden trott på det vi gör och fortsatt arbeta efter vårt spår, och nu ger det utdelning. Det är viktigt att hålla sig kvar vid sin idé även om resultaten inte kommer och det har vi vågat. Nu är vi uppumpade av självförtroende och vet att vi kan vinna mot alla lag, förklarar Hessmer.

– Nu blickar vi uppåt i tabellen, allt annat vore dumt. Samtidigt är det en match i taget som gäller så får vi se hur långt det räcker. Vårt sikte är inställt på att ta nio poäng i de tre avslutande matcherna.

Storvreta levererade en klassisk Storvreta-vändning i den sista perioden mot Granlo då man hämtade upp ett 1-4-underläge till en 5-4-ledning – men fick till slut nöja sig med en poäng efter slutresultatet 5-5. Noterbart är att Joakim Olsson levererade ett äkta hattrick genom att skjuta Storvretas tre sista mål i matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM