Brandlarms-piken: Inte så mycket folk

Foto: BILDBYRÅN
David Gillek.
SPORTBLADET

Pixbo och Mullsjö var på väg in på plan – då gick brandlarmet och hallen fick utrymmas.

Då skickar Mullsjö en fin passning:

– De har ju inte så mycket publik på sina matcher så det gick snabbt, säger veteranen David Gillek.

Precis innan matchen Pixbo och Mullsjö skulle startas så gick brandlarmet i Wallenstamshallen vilket ledde till att hallen fick utrymmas och matchen blev en halvtimme försenad.

Det bekymrade dock inte Mullsjö som sedermera vann med 7-5 och lagets veteran och tvåmålsskytt David Gillek, 31, stördes inte av förseningen.

– Larmet gick igång precis när vi kom in från omklädningsrummet och det var tydligen röken från deras intromaskin som startade allt. Man tycker inte sådant ska kunna hända men det kan det tydligen, säger han, och passar också på att ge Pixbo en passning gällande publiktillströmningen på 412 personer:

– Alla fick ju utrymmas men det gick väldigt snabbt eftersom de inte har så mycket publik på sina matcher. Oss störde det inte, vi fick gå ut men togs in snabbt igen. De löste det bra för oss. 

Mullsjös seger tog laget ett stort steg mot föreningens första slutspel.

– Allt kommer nog avgöras i sista omgången men vi är i bra form och känner oss starka. Nu ska vi suga på den här segern innan vi blickar framåt, säger Gillek.

Mullsjö är sjua i tabellen 

■ ■ ■

Storstjärnan Kim Nilsson sköt fem av målen när hans AIK 7-3-vann på bortaplan mot Linköping. 

■ ■ ■

Sirius ledde Uppsaladerbyt mot Storvreta med 4-1 – men fick nöja sig med 4-4 till slut sedan Storvreta hämtat upp och kommit ikapp.

■ ■ ■

Nykomlingen Växjö vann smålandsderbyt mot Jönköping med 11-4 och säkrade därmed SSL-kontraktet till nästa säsong. Laget gick dessutom upp på åttondeplatsen i tabellen vilket innebär att man just nu har en slutspelsplats.

■ ■ ■

Caperiotäby är på väg att åka ur SSL. Laget förlorade med 7-11 mot Falun och med bara två matcher kvar har man fem poäng upp till nedflyttningsstrecket, och då har Dalen precis ovanför dessutom en match mindre spelad. 

ARTIKELN HANDLAR OM