Klassiska laget uträknat: ”Vill inte bryta sviten”

Warberg tippas missa slutspel

Foto: BILDBYRÅN
Övre raden från vänster: David Jansson (Pixbo), Johan Astbrant (Linköping), Thomas Brottman (Falun), Patrik Rehnstrand (Granlo), David Ahlmark (Sirius), Niklas Nordén (Växjö), Magnus Anderberg (Helsingborg). Nedre raden från vänster: Patrik Edgren (AIK), Oscar Lundin (Warberg), Ola Persson (Höllviken), Stefan Forsman (Storvreta), Peter Wallin (KAIS Mora), Mikael Hill (Mullsjö)
SPORTBLADET

13 raka slutspel - men nu kan Warbergs magiska svit brytas.

I alla fall om man får tro förhandstipsen.

– Man vill inte vara tränaren som bryter sviten, säger coachen Oscar Lundin. 

Foto: BILDBYRÅN
Oscar Lundin.

Storklubben Warberg ligger tvåa i högsta seriens maratonliga, vann tre SM-guld under 2000-talet och har en mäktig svit på 13 raka slutspel i herrarnas SSL.

Sviten lever dock farligt – i alla fall om man ska tro förhandstipsen från innebandyns upptaktsträff.

”Något vi ska jaga”

SSL-tränarna och Svenska Spel är överens: Warberg missar slutspelet.

– Vi ska givetvis till slutspel. Man vill inte vara tränaren som bryter den här sviten, säger Oscar Lundin som var assisterande tränare ifjol, men som är ny huvudtränare i år.

– Vi ser slutspelsstrecket som en positiv grej. Det är något vi ska jaga istället för att vara rädda för. Vi kommer vara ett ungt men smart lag.

Anledningen till att Warbergs slutspelschanser räknas ut är den minst sagt digra listan med spelarförluster, där killar som Magnus Svensson, Linus Henriksson, Henrik Olofsson, Jimmy Lindblom och Tero Tiitu alla försvunnit.

­– Jag skulle ljuga om jag sa att den erfarenhet vi tappat inte är värdefull. Det vimlar av ledaregenskaper där. Vi ska inte underminera de som lämnat, men nu har vi ett ungt och hungrigt gäng spelare som ser en öppning att göra avtryck.

Värvat tungt

Klubben har värvat ungt, kryddat med ett par schweizare och har också fått tillbaka veteranen Martin Emanuelsson som gör comeback efter ett års skadeuppehåll.

– Planen är att ta oss till slutspel i år, vara runt femma nästa år och sedan vara mogna att utmana säsongen efter det. Det är vår plan Men vi ska till slutspel i år. Inget snack om saken, oavsett vad någon säger, säger Oscar Lundin.

FAKTA

Tränartips

1 Falun

2 Storvreta

3 Pixbo

4 Linköping

5 AIK

6 Helsingborg

7 Mullsjö

8 Växjö

9 Sirius

10 Warberg

11 Dalen

12 Granlo

13 Kais Mora

14 Höllviken