Kaxiga utspelet: ”Vi är Sveriges bästa lag”

Pixbo sticker ut hakan

Foto: BILDBYRÅN
Övre från vänster: Pelle Alvin (Rönnby Västerås), Johan Ivarsson (Jönköping), Johanna Andreassen (Falun), Peter Nilsson (Telge), Jonas Eliasson (Pixbo), Ronnie Lindahl (Täby). Nedre raden från vänster: Viktor Matsenius (Uppsala), Alexander Brinkmann (Huddinge), Anders Hägglund (Karlstad), Lars Jedheim (Djurgården), Roger Jonsson (KAIS Mora), Tom Iversjö (Endre).
SPORTBLADET

Kais Mora är storfavorit i damernas SSL och utmanas av Iksu, Rönnby och Djurgården.

Men Pixbo sticker ut hakan rejält:

– Vi är Sveriges bästa lag, jag har svårt att se något lag slå oss, säger tränaren Jonas Eliasson.

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Eliasson.

Kais Mora är, enligt både tränarna, spelbolagen och experterna, årets stora favorit i damernas SSL, vilket inte är konstigt med tanke på att fjolårets seriesuverän lastat in ett gäng etablerade nyförvärv.

Som främsta utmanare nämns Djurgården, Iksu och Rönnby.

”Gått ut tidigt”

Men ett lag som vill vara med i snacket kring SM-guldet är Pixbo. Det var tämligen lågmält och blygsamt på podiet under tisdagens upptaktsträff, men klubben stack ut hakan. Rejält.

– Vi är Sveriges bästa lag. Vi har fått in tre bra spelare och har blivit av med spelare som inte höjde oss. Vi har gått ut tidigt med att vi ska nå SM-final och vinna SM-guld, sa tränaren Jonas Eliasson.

En rejäl skopa ges alltså till landslagsstjärnorna Malin Marklund och Emelie Wibron som anslöt till laget förra sommaren, men som i våras bröt avtalen för att flytta tillbaka till Iksu.

Wibron petades

Ingen av dem kom upp i kapacitet i Pixbo och Wibron petades uppmärksammat i fjolårets VM-trupp.

– Jag ska inte vara för hård, det är gamla tider, men om man jämför de som kommit in med de som försvunnit så skiljer det massor. Vi är ett bättre lag nu, säger Eliasson.

– Emelie Wibron är en riktigt bra back som kan gå på halvfart och göra fyra, fem poäng, det är inte många som kan det, men man måste bidra med annat än poäng.

Du säger att Pixbo är Sveriges bästa lag, men ni tippas bara femma av tränarna?

– Vi tror på SM-guld. Vi vet att vi saknade bredden ifjol, men den har vi fått in nu. Jag har svårt att se att några ska kunna slå oss. Vi har ett ruskigt bra lag över tre femmor. Det känns verkligen som att vi kommer vara i SM-final.

FAKTA

Tränarnas tips

1 Kais Mora

2 Djurgården

3 Iksu

4 Rönnby

5 Pixbo

6 Endre

7 Dalen

8 Täby

9 Uppsala

10 Karlstad

11 Falun

12 Huddinge

13 Jönköping

14 Telge