Efter smällen: ”Jag förstår ingenting...”

1 av 3 | Foto: TV4 SPORT
SPORTBLADET

Tv-bilderna visade en till synes medveten smäll av David Gillek på Erik Andersson.

Men Mullsjö-forwarden förstår ingenting.

– Jag försökte bara ta mig loss, säger han.

Mullsjö besegrade AIK med 7-3 i SSL-premiären – men den främsta snackisen efteråt handlade om Mullsjö-forwarden David Gillek, 31, och hans smäll på AIK-backen Erik Andersson i den andra perioden.

Efter att ha krokat i varandra sopade veteranen till Andersson i ansiktet, till synes medvetet, men fick inget straff.

– Jag har ganska höga armbågar. Jag försöker få loss klubban och lyckligtvis träffar jag honom så han får lite ont, så jag är nöjd. Åker man inte ut heller så är man ännu mer nöjd, sa Gillek till TV 4 Sport, och trodde inte på repressalier i efterhand:

– Nej, skulle man granska det här så får man granska alla situationer i matchen.

”Inte sett”

Gillek vidareutvecklar för Sportbladet:

– Jag förstår inte varför det blev en snackis. Jag försöker ta mig loss och råkar träffa honom med min arm. Det är sådant som händer. Det är helt sjukt om jag skulle få något straff för det, säger han, trots att smällen ser medveten ut.

– Jaså? Det är den absolut inte. Men jag har inte sett händelsen efteråt.

Gjorde två mål

AIK-keepern Patrik Åman är inte av samma åsikt.

– David söker upp sådana situationer. Det var en tydlig smäll mot ansiktet och det sa jag till domarna. Så kan man inte hålla på utan att bli bestraffad. Domarna sa att det inte var avsiktligt, men jag sa att de kommer att se det på repriserna. Det lovar jag. Det var inte snyggt. Det uppstår grejer i matcher, men det finns gränser, säger han.

– Jag vet inte om det ska vara matchstraff, men det ska vara en femminutersutvisning i alla fall. Det lär bli efterföljder på detta. 

Förutom smällen så levererade David Gillek två mål i en seger som var rättvis.

– Vi var det bättre laget över 60 minuter och håller upp spelet bra. Vi är tyngre. Vi skapar det mesta och bästa.

■ ■ ■

Matchen mellan Storvreta och Växjö blev en dramatisk historia. Med bara elva sekunder kvar så kvitterade Växjö till 6-6 vilket tog matchen till övertid.

Väl där chansade Växjö på extrapoängen, tog ut målvakten och satsade allt framåt – men istället fick man en straff emot sig och då kunde hajpade nyförvärvet Alexander Rudd avgöra sin första match i Storvreta-tröjan fram till 7-6.

FAKTA

Mullsjö–AIK 7–3 (1–1, 3–1, 3–1)

Mullsjö: David Gillek 2, Kevin Lundgren 2, Kasper Hedlund 2, Sebastian Palmqvist. AIK: Joel Kanebjörk, Fredrik Berg, Kevin Björkström.

Publik: 1 018.

Storvreta–Växjö 7–6 e förl (4–3, 0–1, 2–2, 1–0)

Storvreta: Rasmus Sundstedt 3, Jakob Drews, Fredrik Holtz, Joakim Olsson, Alexander Rudd. Växjö: Christopher Holmér, Linus Jämtdal, Ludwig Persson, Valdermar Ahlroth, David Östergren, Marcus Johansson.

Publik: 1 184.