Snodde showen i Skånederbyt

Fem poäng av Daniel Johnsson: ”Jag var hungrig”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Det var det första skånska derbyt i SSL någonsin.

Då snodde Daniel Johnsson showen med sina fem poäng i Helsingborgs 10-6-seger mot Höllviken.

– Jag var hungrig idag, säger derbyhjälten.

Snacket inför det första historiska SSL-derbyt handlade om nykomlingen Höllviken, som så sent som 2008 spelade division fyra-innebandy, skulle orka rubba storfavoriten Helsingborg.

Svaret blev ett rungande nej.

3 922 åskådare

Daniel Johnsson snodde showen, sköt tre mål och två assist och ledde Helsingborg till en 10-6-seger inför 3 922 åskådare.

– Jag tycker vi gör en otroligt bra insats, i alla fall i 50 minuter. Vi låg rätt, satte press och gick verkligen för att avgöra. Tidigare år har vi hamnat i något paraplyliknande spel längs sargerna när vi varit i ledningen, nu kom vi in på de obehagliga ytorna, tog kampen och gick verkligen för att avgöra matchen, säger forwarden, som givetvis var nöjd med sin egen poängfest.

– Jag var enormt hungrig på att spela. Jag har missat några träningsmatcher och ville verkligen spela. Inramningen på ett derby hjälper ju tändningen också.

Höllviken, vars avancemang i våras var en storsensation och sann Åshöjdens BK-historia, har dömts ut av alla inför säsongen.

”Gjorde det bra”

Men Daniel Johnsson varnar för nykomlingen.

– Alltså, jag tror inte man ska underskatta dem. Det tycker jag inte. De spelar roligt, har en del luriga varianter och kan nog sno någon poäng.

Men ni är fortfarande bäst i Skåne?

– Ja, det är sant (haha). Det är klart att vi hade press på oss idag, men vi gjorde det bra och har något att bygga vidare på.

FAKTA

Helsingborg–Höllviken 10–6 (3–3, 3–1, 4–2)

Helsingborg: Daniel Johnsson 3, Nicklas Lidholm 2, Mika Moilanen 2, Jonathan Olsson, Asser Jääskeläinen, Linus Nordgren. Höllviken: Pontus Karlson 2, Ted Nivestam, Henrik Kronholm, Mattias Andersson, Daniel Persson.

Publik: 3922.

ARTIKELN HANDLAR OM