Kan dubbla löftet: ”Allt är möjligt...”

SPORTBLADET

Rönnby-coachen Pelle Alvin lovade 60 poäng från Madelene Backlunds klubba i vinter.

Efter två matcher talar prognosen om dubbelt så många poäng.

– Allt är väl möjligt, säger poängsprutan efter segern mot Huddinge.

Foto: Bildbyrån
Madelene Backlund

Under innebandyns upptaktsträff stack Rönnbys tränare Pelle Alvin ut hakan och slog fast att Madelene Backlund, som gjort SSL-comeback efter ett år i division två, gör 60 poäng i vinter.

Men efter två SSL-matcher så pekar prognosen på dubbelt upp.

Backlund noterade tre poäng i 9-4-segern mot Huddinge att lägga till sina sex pinnar i premiären, och håller snittet 4,5 poäng per match blir det 117 poäng i vinter.

– Det är tidigt ännu. Men att göra 117 poäng... nej, det tror jag inte. Men visst, allt är möjligt. Jag har gjort som mest 43 poäng en säsong men det var som nykomling i serien. Nu vet fler vem jag är, men å andra sidan så spelar jag i ett bättre lag, säger Backlund som inte känner någon poängpress trots tränarprofetian på 60 pinnar.

– Jag tycker bara att det är kul att de tror på mig. Jag har hört många gånger att jag ska in och leverera, så det är inget nytt.

”I bra form”

23-åringen har länge pekats ut som en av svensk innebandys största talanger men har valt att inte satsa fullt ut.  

– Jag har alltid ansett att det finns fler saker än innebandyn i livet. Men viljan att bli bra har alltid funnits. Nu har jag fått ihop allt hemma med jobb och familj och då kändes det givet att spela i år. Jag känner mig i bra form, säger hon.

Senast forwarden lirade i SSL blev det SM-guld och Rönnby målas upp som en potentiell guldkandidat i år också.

– Att vinna guld var det roligaste jag gjort. Nu har vi ett starkt lag och vi har en bra chans. När vi vann så visade vi att vilja slår klass, och det ska vi visa i år också. 

FAKTA

Dagens matcher

Iksu–Jönköping 6–2 (2–1, 3–1, 1–0)

Iksu: Therese Andersson 3, Cassandra Edberg, Tjärnström Elin, Rydfjäll Frida. Jönköping: Löfgren Klara, Ingvarsson Frida.

Publik: 325.

Täby–Falun 2–3 (1–2, 1–0, 0–1)

Täby: Louise Wikström 2. Falun: Lovisa Stenberg 2, Elin Björkman.

Publik: 178.

Endre–Karlstad 7–5 (2–2, 2–0, 3–3)

Endre: Anna Jakobsson 2, Stella Tanja, Olivia Ruthström, Målström Mikaela, Hellgren Jennifer, Corin Ruttimann. Karlstad: Flodell Tilda 2, Wallgren Linnéa, Madeleine Elilä, Juhlin Linnea.

Publik: 363.

Huddinge–Rönnby 4–9 (1–1, 2–5, 1–3)

Huddinge: Sani Klinga 2, Frida Mattsson, Johanna Hall. Rönnby: Moa Schilström 2, Malin Wikström 2, Evelina Rösnäs, Madelene Backlund, Susanne Riutta, Linnéa Nilsson, Adina Augustsson.

Publik: 212.

Uppsala–Telge 3–4 (1–0, 0–1, 2–3)

Uppsala: Amanda Delgado Johansson 2, Evelina Sparf. Telge: Sandra Seth 2, Jennifer Lindholm, Charlotta Ekstrand.

Publik: 257.

Kais Mora–Dalen 7–2 (2–0, 3–1, 2–1)

Kais Mora: Malin Andréason 2, Elin Reinestrand 2, Johanna Hultgren, Therése Karlsson, Anna Wijk. Dalen: Larsson Sandra, Isabell Larsson.

Publik: 646.

Pixbo–Djurgården 6–6 (1–1, 1–1, 4–4, 0–0)

Pixbo: Lisa Andebratt 2, Alicia Fylke 2, Julia Larsson, Camilla Jordansson. Djurgården: Ranja Varli 3, Therése Andersson, Matilda Sjödin, Emelie Lindström.

Publik: 300.