Nye zorro-kungen: ”Tvekade inte”

SPORTBLADET

Här är SSL:s nye zorro-kung: Jesper Alm, Linköping.

Mot Helsingborg satte stjärnskottet en läcker zorro-straff.

– Jag har gjort den varianten tidigare, säger 19-åringen efter 8-3-vinsten.

Jesper Alm, 19, är känd för sina zorro-konster.

I distriktslags-SM våren 2013 svarade han för ett magiskt zorro-mål. I år, då han gör sin första SSL-säsong i Linköping, har talangen redan visat sina kunskaper.

I premiären mot Pixbo sköt Alm ett zorro-mål i sitt första byte och i 8-3-segern borta mot Helsingborg svarade han för en vacker zorro-straff.

Målet betydde 6-2 och stängde matchen.

– Tränaren sa att jag fick ta straffen om jag kände för det, så det var inget snack. Jag kom perfekt i dragningen, bestämde mig för att zorra när jag såg hur målvakten stod och kunde hänga upp den, säger Jesper Alm.

– Jag har gjort den där varianten innan. Det var otroligt skönt att den satt.

”Vill inte zorra för sakens skull”

Sedan zorro-specialisterna Peter Runnestig och Alexander Nede trappat ner så har Helsingborgs Daniel Johnsson varit ensam som zorro-specialist i SSL, men nu finns alltså en arvtagare.

Johnsson hade två misslyckade zorro-försök mot Linköping. 

– Han hade någon som var nära. Jag har kollat på honom, Nede och Runnestig en del, just hur man kan använda finten i matchsituationer. Jag vill inte zorra för sakens skull, utan det gör jag när det finns utrymme och det har genererat en hel del poäng för mig, säger Alm. 

Är du den nye zorro-kungen?

– Nej, det vet jag inte. Jag kunde inte önska mig en bättre start men det blir svårt att snitta ett zorro-mål per match.