”Trodde att de skulle ta poängen”

Foto: Arkivbild: Bildbyrån
Höllviken
SPORTBLADET

Nykomlingen Höllviken är tippade sist av alla i SSL.

Lagets svar: hemmaseger mot storlaget Storvreta. 

– Vi kommer inte ifrån att det är en megaskräll, säger tränaren Vidar Jonsson. 

SSL-nykomlingen Höllviken, som lirade division fyra-innebandy så sent som 2008, har tippats toksist av alla inför årets säsong.

Seriestarten har också varit tung med dubbla bortaförluster och 20 insläppta mål.

Men i hemmapremiären skrällde laget rejält. Storlaget Storvreta besegrades med 4-3 inför 426 personer i Halörhallen.

– Vi är tippade dyngsist av alla och möter ett lag som vunnit tre SM-guld de fem senaste åren och har sju, åtta landslagsspelare som ska spela VM i december. Det är klart att det är en megaskräll att vi vinner, det kommer man inte ifrån, säger tränaren Vidar Jonsson.

”Skitbra lag”

– Vi möter ett skitbra innebandylag, men vi har vi har marginalerna och turen på vår sida vilket vi måste ha i en sådan här match. Jag kan gissa att Storvreta trodde att de skulle komma hit och hämta tre poäng eftersom vi har två förluster och släppt in tvåsiffrigt med mål i båda matcherna.

Taktiken var solklar: backa hem, skära av ytor och ta vara på de offensiva chanserna.

– Vi har spelat naivt i början av serien och blivit hårt straffade för det. Vi la helt enkelt om taktiken inför den här matchen. Storvreta har fantastiskt skickliga spelare om de får yta till sina skyttar, men vi skar av de ytorna med tur och skicklighet.

Storvreta har fått en tung start på säsongen med en poäng på tre matcher.

”Vi måste få in bollen”

– Vi gör inte mål. Det är det som det handlar om. Vi hade 33 skott och de hade 13. Att släppa in fyra mål är inte katastrof på bortaplan, men gör man inte mer än tre mål vinner man inte många matcher i SSL. Vi är inte effektiva. Vi är otajmade på flera håll och kanter. Vi tar avsluten, vi kan inte skylla på det, men vi måste få in bollen, säger Storvreta-forwarden Henrik Stenberg.

– Men jag vill inte kalla det här någon skräll. I en enskild match kan vad som helst hända. I slutspel kan man tala om skrällar. Och vi underskattade inte Höllviken. Det var det minsta problemet. Som jag sa innan: vi måste göra mål, det är det enda som det handlar om.

Höllviken hade 2-0 i matchen innan Storvreta knaprade ikapp till 2-2, men via två nya mål i början av sista perioden skaffade man sig ett 4-2-överläge som gästerna inte orkade äta ikapp. Nu blickar Höllviken framåt.

”Ska ha två lag bakom oss”

– Vi ska ha två lag bakom oss när serien summeras. Det är vårt mål. Vi har inte varit stressade över att vi förlorade två svåra bortamatcher i början. Vi börjar inse vad som krävs på den här nivån, det går inte att köra på som i allsvenskan och tro att det löser sig utan vi måste spela smart, och det gjorde vi idag, säger Vidar Jonsson.

***

Pixbo vill blanda sig i kampen om SM-guldet. Laget visade styrka hemma mot regerande mästarna Falun, vann mittperioden med förkrossande 5-0 och vann matchen med 7-3. Nyförvärvet Linus Henriksson spelade fram till tre av målen.

***

I reprisen på vårens SM-final mellan Kais Mora och Djurgården så fick Kais Mora rejält med revansch och vann med 9-4. Backen Moa Tschöp, ifjol i just Djurgården, noterade ett mål och två assist för hemmalaget.

FAKTA

Matchfakta

Herr

Höllviken–Storvreta 4–3 e förl (0–0, 2–2, 2–1)

Höllviken: Johannes Wilhemsson, Henrik Kronholm, Ted Nivestam, Pontus Karlson. Storvreta: Alexander Rudd, Fredrik Holtz, Jesper Berggren.

Publik: 426.

Pixbo–Falun 7–3 (1–1, 5–0, 1–2)

Pixbo: Oskar Henriksson 2, Martin Östholm, Joakim Fors, Kasper Hydén, Emil Julkunen, Daniel Calebsson. Falun: Tero Tiitu, Emil Johansson, Jonas Svahn.

Publik: 697.

Granlo–Mullsjö 4–10 (1–2, 2–2, 1–6)

Granlo: Johan Samuelsson, Andreas Lindqvist, Anton Samuelsson, Christian Hjort. Mullsjö: Kevin Lundgren 3, David Gillek 2, Sebastian Palmqvist, Daniel Gidske, Petter Van Keppel, Anton Hedin, Kim Ganevik.

Publik: 486.

Dam

Pixbo–Dalen 9–1 (6–0, 0–0, 3–1)

Pixbo: Johanna Dalin 2, Camilla Jordansson 2, Sara Helin 2, Cecilia Habib Westh, Linn Lundström, Jessica Allansson. Dalen: Larsson Sandra.

Publik: 300.

Falun–Endre 2–7 (1–2, 0–1, 1–4)

Falun: Elin Björkman, Priska Von Rickenbach. Endre: Corin Ruttimann 2, Clara Larsson 2, Anna Jakobsson, Isabella Ström, Målström Mikaela.

Publik: 204.

Karlstad–Uppsala 3–5 (1–1, 1–1, 1–3)

Karlstad: Beatrice Lundberg, Wallgren Linnéa, Julia Nid–Nilsson. Uppsala: Matilda Andersson, MAria Schoeps, Julia Nordin, Anna Torstensson, Josefin Wallberg.

Publik: 157.

Kais Mora–Djurgården 9–4 (4–1, 3–2, 2–1)

Kais Mora: Malin Andréason 2, Silvana Nötzli, Moa Tschöp, Rebecca Mårtensson, Therése Karlsson, Anna Wijk, Elin Reinestrand, Johanna Hultgren. Djurgården: Matilda Sjödin 3, Sandra Mattsson.

Publik: 431.

Telge–Huddinge 4–3 (1–2, 2–0, 1–1)

Telge: Charlotta Ekstrand, Jennifer Lindholm, Jessika Hellsén, Nathalie Engström. Huddinge: Frida Nyquist, Sofie Karlsson, Rebecca Fransson.

Publik: 163.