”Kostade 150 000 – liknar ett psykhus”

Mästarnas rasar mot inkvarteringen i Champions cup

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Bild från anläggningen där Falun bor.
SPORTBLADET

Träsängar utan lakan, mögel och kollektivtrafik till matcherna.

Välkomna till innebandyns motsvarighet till Champions League.

– Det är en fet skandal. Det liknar mest ett psyksjukhus, säger Faluns tränare Thomas Brottman till dt.se.

Sveriges bästa innebandylag IBF Falun är också regerande Champions cup-mästare. Men när turneringen nu intar schweiziska Zürich övervägde föreningen att dra sig ur på förhand efter att ha fått se bilder på det boende Internationella innebandyförbundet ordnat.

Övervägde att dra sig ur

– Vi hade fått lite bilder på hur det såg ut och hade en diskussion i föreningen om vi skulle spela turneringen eller inte, men till slut bestämde styrelsen att vi skulle åka. De tyckte att det inte såg så bra ut om den regerande mästaren inte kom och det hade kostat oss mycket pengar att dra sig ur, säger tränaren Thomas Brottman till dt.se.

När laget till sist anlände till boendet i den schweiziska staden undrade de var de egentligen hade hamnat. Spelarna inkvarterades på ett vandrarhem som var ännu värre än föreningen fruktat.

”Det luktar mögel”

– Det är något sorts vandrarhem, där vi sover i träsängar utan lakan och där det luktar mögel. Det är inte värdigt en sådan här turnering och när jag började med innebandyn 1986 så var det bättre standard. Dessutom måste vi åka med lokaltrafiken till arenan. Föreningen betalar runt 150 000 kronor för det här och då måste det finnas högre krav på en högre nivå, säger Brottman.

Brottman säger att klubben nu ska ”vinna turneringen i protest”. Laget inleder gruppspelet på onsdag med match mot lettiska Lekrings och sedan väntar schweiziska Wiler-Ersigen innan slutspelet avgörs med semifinaler och finaler i helgen.